1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eczaneciler Odası 170. yılı

Eczaneciler Odası'nın kuruluşunun 170. yıldönümü Adıyaman'da protokol üyelerinin katılımı ile kutlandı.

Paşa Konağı'nda yemekte bir araya gelen eczacılar, Adıyaman Harfane ekibinin seslendirdiği türkülerle eğlendi. Adıyaman Eczaneciler Odası tarafından düzenlenen programa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Defterdar Şefik Tongal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Salman, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kasım Tekin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Zülfikar Işık ve
Eczaneciler Odası Genel Başkanı Erdoğan Çolak ile çok sayıda eczacı katıldı.

Bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulan eczacılar günün yorgunluğunu Harfane ekibi tarafından seslendirilen türkülerle attı. Eczacılar odasının kuruluşuna değinen Eczacılar Odası Genel Başkanı Erdoğan Çolak, ilk kez eczacıların bir üniversiteye 170 yıl önce kavuştuğunu açıkladı. Üniversiteye kavuşan eczacıların o günü özel bir gün olarak ilan ettiklerini dile getiren Çolak, eczacıların topluma hizmet verdiğine dikkat çekti.

Eczanelerin birer sağlık merkezi, eczanecilerin ise sağlık danışmanı olduğunu kaydeden Çolak, en büyük sorunlarının kamu yararına çalışmalarına rağmen kendilerine ticaret adamı gibi bakılması olduğunu savundu. Eczanecilerin sermayelerine bilgi ve emeklerini kattıklarını vurgulayan Çolak, reçete ödemelerinin SGK tarafından gününde, Maliye Bakanlığı'na bağlı kurumlar tarafından ise gecikmeli ödediğini ve bunun da kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Çolak, "Maliye Bakanlığı'na bağlı kurumlar bize karşı ödeme merkezi gibi değil de, sanki ödememe merkezi gibi hizmet veriyor. Biz sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetinde bir karşılığı var. Amacımız sağlığın korunmasına katkıda bulunmaktır. Biz eczacılar odası olarak bu sorunlara karşı topluma en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?