6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Eğitim bayramı başladı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen eğitim bayramının ilk gününde resim sergisi ve ilköğretim okulunun ek binasının açılışı yapıldı.

Besni Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Büstü'ne konulan çelenkle başlayan etkinlikler Kadir Göğüş, Şükrü Alakuş, Selvi Öcal, Hale Sert, Ömer Karakaya ve Kadir Erçakallı'nın hazırladığı karma resim sergisinin açılışıyla devam etti. Resim sergisinin açılışını Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Eski Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Besni Eğitim Vakfı Başkanı Ali Arslanbay yaptı.

İşadamı Mehmet Kaban tarafından yaptırılan Burunçayır İlköğretim Okulu'nun ek binanın açılışı gerçekleştirildi. Burunçayır İlköğretim okulunun açılış törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, İş Adamı Mehmet Kaban'da katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz, 2007-2008 eğitim öğretim yılında Türkiye'nin her yerinde okul açılışları yapıldığını ve mesleğe başladığı ilk günkü kadar heyecanlı olduğunu söyledi. Adıyaman Valisi Halil Işık ise konuşmasında, "Eğitim bir ülke ve millet için büyük önem taşımaktadır. Adıyaman halkının ve iş adamlarının çabaları da buna bir örnektir" dedi.

Havai fişek gösterisinden sonra köy halkına Beynelminel filminin gösterimi yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 14:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?