1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eğitim bayramına konserli final

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı işbirliği ile 10.’su düzenlenen eğitim bayramı halk konseri ile noktalandı.

Dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan Besni Eğitim Bayramına katılım oldukça yoğun oldu. Yoğun katılım ile kortej yürüyüşüyle başlayan eğitim bayramı şire pazarında düzenlenen tören ile devam etti. Tören kapsamında OKS Türkiye birincisi Özgür Karabayır'a 10 adet Cumhuriyet altını ile lise ve üniversitede burs alabileceğini gösterir belgeler verildi.

Protokol konuşmaları ile sona eren tören sonrasında, protokol üyeleri kitap fuarını gezerken, 300 yataklı öğrenci yurdu ve eski Besni Eğitim Vakfı Başkanı merhum Mustafa Işıklı'nın isminin verildiği parkın açılışı yapıldıı. Konferanslar ile devam eden eğitim bayramında 'Aile İçi İletişim','Toplum ve Kültürümüz' ile 'Hoca Ahmet Yesevi ve Milli Kültürümüzdeki Yeri' konu başlıklı konferanslar verildi.

Programların aralıksız devam ettiği eğitim bayramı şehir stadyumunda düzenlenen halk konseri ile noktalandı. Pop sanatçısı Betül Çağlar ve Besnili ses sanatçısı Latif Doğan'ın katılımı ile gerçekleşen konsere çok sayıda vatandaş katıldı. Bir birinden güzel şarkılar ile coşan vatandaşlar, şarkılara sesleri ve alkışları ile tempo tuttu. Konserde Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve Besni Eğitim Vakfı Başkanı Halil Rabuş, halk oyunları ekibi ve vatandaşlarla halaylar çekip, çiftetelli oynadı.

Latif Doğan'ın birbirinden güzel türküleri ve havai fişek gösterileri ile noktalanan eğitim bayramı programında bulunan Suvarlı Beldesi Kırkgöz mesire alanında yapılması planlanan pikniği, Suvarlı beldesinde bulunan şehit nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 10:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?