1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eğitim incelemesi

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, öğrencilere verilen eğitimleri yerinde görmek içi Tut ilçesine gitti. Alaköse, eğitim alanında eksiklikleri bulunan ilçede yapılması planlanan spor salonu için önerilen arsayı yerinde inceledi.

Tut Kaymakamı Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret ederek ilçenin eğitim sorunlarını görüşen Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, eğitim alanındaki eksiklikler ve talepler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette ilçe halkı ve öğrenciler tarafından Alaköse'den okullar için ek derslik, ihata duvarı ve çeşitli onarımların yapılması istendi. İlçedeki okulları gezen Alaköse burada öğrencilerle sohbet etti.

Tut ilçesinde eğitim seviyesinin yükseldiğini söyleyen Alaköse, öğrencilere bol bol kitap okumayı tavsiye etti. 2008-2009 yatarım döneminde 30 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Alaköse, "Genel lise, ilköğretim ve ana okullarımızın inşaatları hızla devam ediyor. Planlı programlı çalışmanın faydasını önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda göreceğiz. İnşaatlarımız tamamlanıp eğitim-öğretimin hizmetine alındıklarında derslik başına düşen öğrenci sayımızı normal düzeye düşürmüş olacağız. Özellikle okul öncesinde Türkiye ortalamalarının üzerinde olan kapasitemizi biraz daha artırarak ilimizin eğitim-öğretimine önemli bir katkı sunmuş olacağız" dedi.

Tut ilçesinin eğitim alanında ki ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe yönetimi ile çalıştıklarını kaydeden Alaköse, "Önümüzdeki yıllarda Tut ilçemizde de eğitim-öğretimde fiziki mekan noktasında bir sıkıntının kalmayacağına inanıyorum. Tut ilçemizde bir spor salonunun yapılması için teklif edilen arsayı inceledik. İnşasına başlanması için ruhsat ve proje çalışmalarının yerel yönetimle birlikte yapılması noktasında görüş birliğine vardık. İnşallah spor salonumuzu da yaparak Tut ilçemizin bir ihtiyacını daha karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?