1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eğitim-İş'te görev dağılımı

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adıyaman temsilciliği görev dağılımını gerçekleştirdi.

Eğitim-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, Şube Başkanı Müslüm Aslan, Şube Sekreteri Fazlı Çağlayan, Mali Sekreter Murat Çavuş, Örgütlenme Sekreteri Mehmet Bilgiç, Özlük Hukuk Sekreteri Fahrettin Çitil, Eğitim Sekreteri Celalettin Keleş ve Basın Yayın Sekreteri Ayşe Tatil Eriş oldu.

Yeni yönetimin Eğitim-İş Adıyaman şubesine hayırlı olmasını dileyen Başkan Müslüm Aslan, sendikanın amacını ekonomik, sosyal, sendikal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek olarak özetledi. Sendikanın amaçlarını sıralayan Başkan Müslüm Aslan, "Sendika üyelerinin daha yeterli, saygın, onurlu birer meslek elemanı olmaları için işverenlerin üniversitelerin ve diğer ilgili kuruluşların olanaklarından yararlanmalarını sağlamak.

Onlara daha saygın bir yaşam düzeyi sağlamak.Ülkemizde yaşayan herkesin bilimsel laik, demokratik, parasız ve nitelikli eğitim hakkından yeterince yararlanmasını sağlamak. Çalışma koşullarını düzenleyen hükümlerin uluslar arası ölçütlere uyumunun sağlanması, hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi. Grevli ve toplum iş sözleşmeli sendikal hakların tanınması konusunda mücadele verilmesine çalışmak" diye konuştu.

Eğitim-İş'in ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadığını dile getiren Aslan, yaz tatiline giren eğitim emekçilerine iyi tatiller diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 13:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?