1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eğitim sorunları masaya yatırıldı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen komisyon toplantısında eğitim sorunları masaya yatırıldı. 

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse başkanlığında, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Necmettin Işık, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Öztuncer, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık ve köy ve merkezde bulunan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının temsilcilerin katılımı ile Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda toplanıldı. 

Milli eğitim komisyonu tarafından yapılan toplantıda eğitimi ilgilendiren tüm konular görüşüldü. Milli Eğitim Müdür Hasan Alaköse, eğitim ve öğretim hizmetlerinin aksamadan ve daha iyi şekilde verilebilmesi için yapılması gerekenleri dile getirerek, "Adıyaman genelinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak, hizmetlerinin çağımıza ve değişimler sonucu doğacak toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek, eğitim-öğretimin geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunulması için bu toplantıyı düzenledi. İl Milli Eğitim Danışma Kurulunca alınan tavsiye kararlarını incelemek, İlçe Milli Eğitim komisyonlarınca alınan karar ve getirilen önerilerden uygun bulunanların il düzeyinde uygulanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitim-öğretimi ilgilendiren problemlerin giderilmesine yönelik tedbirler alacağız" dedi. 

Toplantıda, öğretim program ve metotlarının uygulanmasında öğretmenlere rehberlik edici nitelikte kılavuzların hazırlandığı komisyonda öğrencilerin sosyal yönlerinin kuvvetlendirilmesi, çocukların eğitimi konusunda ana ve babaların bilgilendirilmesine yönelik düzenlenecek panel, konferans ve sempozyum gibi etkinliklerin konuları tespit edildi. 

Öğrencilerin ders dışı faaliyetlerinin eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmesine yönelik kılavuzların hazırlanması karalaştırıldı. Eğitim yöneticileri ile diğer eğitim çalışanları arasında ilişkilerin sağlıklı yürütülmesi için modeller oluşturularak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin organizasyonunda verimliliğe esas olacak önerilerin hazırlanması kararlaştırıldı. Merkez Gazi ilköğretim okulunda ikinci İşitme Engelliler Özel Eğitim Sınıfının oluşturulması programa alındı. 

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık başkanlığında bir alt grup oluşturularak eğitim-öğretimde verimliliğin artırılmasına yönelik alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi çalışmalarına başlanılması kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?