1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eğitimde başarının yolları

Adıyaman Rehberlik Araştırma Müdürü (RAM) Abdulkerim Işık, üniversite sınavlarında elde edilen başarının, yerleştirmelere yansımadığını söyledi.

Üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencilerin garanti yer istediklerinden dolayı yerleşemediklerini belirten RAM Müdürü Abdulkerim Işık, Adıyaman'ın ÖSS'de 54, üniversitelere yerleşmede 78 sırada olduğunu kaydetti.

Öğrencilere puanlarının yetebildiği üniversiteleri tercih etmelerini söyleyen RAM Müdürü Işık, eğitimin Adıyaman'da iş bulmak ve meslek edinmekten ibaret olduğunu söyledi. 2002-2008 yılları arasında yapılan ÖSS sınavlarında Adıyaman'ın başarı oranlarında düşüş gözlenirken, RAM Müdürü Işık, başarının sağlanması için öğrencilere anlama, kavrama ve yorumlama yeteneklerinin geliştirilmesi gerektiği vurguladı.

OKS sınavlarına da değinen Işık, eğitimde başarının sağlanması için ilköğretimden temellerin sağlanması lazım dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 13:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osmanmusab IP: 85.106.184.xxx Tarih : 28.08.2008 23:16:25

Gerçekten çok merak ediyorum. Sınavdan sonra okullara bilinçli bir şekilde destek olunmuş mu? Dershaneye gidemeyen öğrencilere haftanın belli günlerine de olsa yardımcı olunmuş mu? İçim yanıyor. Sınavlara giren çocuklar bizim çocuklarımız. Onlara seve seve yardımcı olmalıyız.Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yaparsa problem olmaz. İşsiz gençlerimiz çoğalmasın, gurbet yollarını aşındırmasın. Sevgiler, saygılar.