2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Eğitime 5 milyon YTL ek ödenek

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, milli eğitim yatırımlarıyla ilgili olarak bakanlıktan 5 milyon YTL ek ödenek ayrıldığını dile getirdi.

Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile yapılan görüşmeler sonrasında bakanlık tarafından 2008 yılı için ek ödenek çıkartıldığını kaydetti. Vali Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Mehmet Erdoğan, Ahmet Aydın ve Şevket Gürsoy, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile birlikte ziyaret ettiği Bakan Hüseyin Çelik'e, Adıyaman'daki milli eğitim yatırımlarındaki eksiklikleri dile getirildi. Adıyamanlı idarecilerin ısrarlı talebi sonrasında Bakan Çelik, 2008 yılı için Adıyaman'da ki eğitim yatırımlarına 5 milyon YTL ek ödenek çıkarttı.

 

Vali Ramazan Sodan, birlik ve beraberlik içersinde yapılan girişimlerin sonuç verdiğini kaydederek, "2008 eğitim yatırımları ödeneğine ek olarak 5 milyon YTL ödenek çıkartıldı. Bu ödenekle öncelikle üç anaokulu yapılacak. Kalan miktar ile bazı okullarda güçlendirme çalışmaları yapacağız. Bunun yanında iki ilköğretim okulunun inşaatına başlanılacak ve bu binaların bitirilmesi için yeni ödenekler talep edilebilecek. Sorunların çözümü noktasında bizlere eşlik eden vekillere ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 12:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?