2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Eğitime hazırlık toplantısı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse başkanlığında, dershane sorumlularıyla eğitime hazırlık konusunda toplantı yapıldı.

Adıyaman'da faaliyet gösteren özel dershane müdürleri, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bozkurt ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiler. Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, dershane yetkilileriyle yaptığı toplantıda dershanelerin eğitime önemli katkı sağladığını, bu katkının olumlu bir rekabete dayandırılması gerektiğini vurguladı. Alaköse, "İlk olarak bu yıl yapılan SBS sonuçları görülmüştür. Buna göre çalışmalar yapılmalıdır. Her türlü personel görevlendirilmesi mevzuata uygun olarak yapılacaktır. Öğrencilere ne kadar, kaç saat ders verileceği velilere açıklanmalıdır. Öğrencileri başarıya götürmek için her türlü tedbir alınmalıdır. Dershanelerde Mili Eğitim Bakanlığı’nın birer kurumudur. Dershanelerin başarısı hepimizin başarısıdır" dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bozkurt ise, dershanelerde okutulacak yüzde 5'lik oranındaki ücretsiz öğrenci kontenjanının, yüzde1'inin Şehit ve Gazi çocuklarına, yüzde 2'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından gönderilen fakir ve başarılı lise son sınıf öğrencilerine, diğer yüzde 2'lik diliminin ise, diğer öğrencilere ayrılacağını söyledi. Ali Bozkurt, çalışma izni olmayan öğretmenlerin dershanelerde çalıştırılmayacağını belirterek, "5580 Sayılı Kanuna göre resmi okul öğretmenlerinin belli şartlara uymak kaydıyla özel okullarda ücretli ders alabilmelerinin dışında, bütün özel öğretim kurumlarında çalışmaları yasaklanmıştır. Bu yasağa uyulacaktır. Özel okul ve dershanelerde çalışan öğretmenlerin kısa sürede değiştirilmemesi, istifa edenlerin yerine ise beş iş günü içinde yeni personelin teklif edilmesi ve dershanenin personel açısından açık olma şartlarını kaybetmemesi gerekmektedir. Atanan öğretmen, uzman ve usta öğreticilerin stajyerlik işlemleri zamanında yapılmalıdır. Her kurumun idarecisi kendi personelinin hak kaybına uğramaması için gerekli önlemleri almakla yükümlüdür. Öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlık, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerden korunmaları hususunda gerekli tedbirlerin alınması sağlanılacaktır. Kurumların temizlik, düzen ve tertibi sağlanılacaktır" şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Şimşek de, okullar tarafından tespit edilen fakir ve çalışkan öğrencilerin sınava tabi tutularak, sınavda başarılı olan ilk 17 öğrencinin her birini bir dershanenin ücretsiz olarak okutacağını, 80 öğrencinin ise 550 YTL ücretini vakıf desteği, 250 YTL ücretinin de aile desteği ile karşılanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?