4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Ehliyet alımlarına ilgi büyük

Hükümetin yasalarda yapacağı yeni düzenleme ile ehliyet almanın 2005 yılında zorlaşacağını duyan vatandaşlar, ehliyet almak için sürücü kurslarına akın ediyor.

Adıyaman’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 9 özel sürücü kursu, ehliyet almak isteyenlerin taleplerini karşılamaya çalışıyor. Yapılacak yeni düzenleme hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan sürücü kursu yöneticileri, özellikle fiyatların ne olacağının belirsizliğinden yakınıyor. Yapılacak yeni düzenleme ile ilkokul mezunları ehliyet alamazken, ehliyet almak isteyen bir kişi 2 yıl staj yapacak ve ondan sonra ehliyet alabilecek. Şu an yürürlükte olan yasalara göre iki buçuk ayda ehliyet sahibi olan vatandaşlar, 2005 yılından itibaren kısa sürede ehliyet sahibi olamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özyaman Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dişkaya, yeni düzenlemenin yerinde bir karar olacağını belirterek, "Yapılacak yeni düzenlemeler ile birlikte kaza oranlarının düşeceğini sanıyorum. Fakat kazaların bir sebebinin de yol durumu olduğu göz ardı edilmemeli. Özellikle duble yola geçiş işine hız verilmelidir" dedi.
Yasalarda yapılacak düzenlemenin belirsizliğini koruduğunun altını çizen Dişkaya, vatandaşların yasaların nasıl işleyeceğini bilmediği için ehliyet almak için acele ettiğini ve ehliyet için taleplerin yüzde 50 arttığını söyledi. Dişkaya, yeni yasal düzenlemede özellikle trafik eğitim süresinin uzatılması gerektiğini ve kurs süresinin uzatılması ile birlikte fiyatların da yükseleceğini kaydetti.

adıyaman
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 12:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?