6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ek ders ücretlerini alamadılar

ÖĞRETMENLER EK DERS ÜCRETLERİNİ ALAMADI

Eğitim-Sen Adıyaman Şube Hukuk Sekreteri Ömer Küçüker yaptığı basın açıklamasında, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin ödenmediğini dile getirdi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Ömer Küçüker, öğretmenlerin okuttuğu derslerin ücretini alamadığını ve her yıl ödemelerin geciktirildiğini söyledi. Küçüker, "Her ayın birinde yapılması gereken ödemeler tüm çabalarımıza rağmen en az bir hafta gecikmeli olarak ödenmektedir. Mart ayı ödemeleri ise bugün itibariyle halen ödenmemiştir. Yetkililer sorumluluğu birine atarak kendilerini kurtarmaya çalışmaktadır. Oysa bu sorunun esas muhatabı Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Devlet

vatandaşta alacağını günü gününe alıp, bir günlük gecikme durumunda bile gecikme faizini tahsil etmekten geri kalmamaktadır. Ancak söz konusu olan vatandaşın alacağı ise son derece duyarsız davranabilmektedir. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Eğitim emekçisi öğretmenlerin ek ders ücretleriyle oynamayın. Bir an önce bu duyarsızlığa son verin. Eğer bu sorumsuzluk bir daha tekrar edecek olursa tüm eğitim emekçileriyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde demokratik tepkimizi ortaya koyacağız.

Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte derhal ödenmesi için yetkilileri harekete geçirmeye çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 17:49:00
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 20:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?