1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eker'den kuş gribi açıklaması

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, GAP Kalkınma Platformu 4. Yürütme Kurulu Toplantısı için geldiği Adıyaman'da, kuş gribiyle ilgili rahatlatıcı açıklamalarda bulundu.


Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saz köyünde ortaya çıkan kuş gribi virüsünün sadece iki tavukta görüldüğünü fakat tedbir amaçlı olarak bölgeyi karantinaya aldıklarını, korkulacak bir durumun olmadığını ifade etti. Toplantı bitiminin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Eker, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Saz köyünde bu konuda herhangi bir problem olmadığını belirterek, "Bir vatandaşımız bir ördek avlamış ve avladığı ördeğin atıklarını kendi yetiştirdiği tavuklar yemiş. Daha sonra iki tavukta kuş gribi görülmüş. Biz tedbir olarak geniş bir alanı karantinaya aldık. Onun dışında hiçbir sorun ve problem yok. Türkiye'nin şu anda hiçbir yerinde kuş gribiyle ilgili başka bir vaka söz konusu değil. Her şey tamamen kontrolümüz altında" dedi.


GAP bölgesi illerinin öncelikli kalkınma sektörlerinin belirlendiğini kaydeden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, toplantıda GAP bölgesindeki 9 ilin belirlenen öncelikli sektörleri ve bu sektörlerde hangi adımların atılacağı konularının konuşulduğunu anlattı. Eker, "Adıyaman'da tekstil, Şanlıurfa'da tarım ve tarıma dayalı sanayi, Mardin'de kuyumculuk, Şırnak'ta madencilik, Diyarbakır'da tarım ve tarıma dayalı sanayi, Kilis'te gıda, Siirt'te gıda ve hayvancılık sektörleri öncelikli sektör olarak belirlendi. Belirlenen sektörlerde özel sektör yatırımcıları bu illere davet edilip onlarla ilgili üst düzeyde birtakım toplantılar yapılacak. GAP İllerinin Kalkınma Platformu vasıtasıyla bölgenin ekonomik dinamiklerinin harekete geçirilmesi görüşmeleri yapıldı" ifadelerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?