2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Ekmeğe zam istendi

Adıyaman Fırıncılar Esnafı Odası basın açıklaması yaparak, 300 Ykr olan ekmeğin 400 Ykr olması gerektiğini ifade ettiler.


31 Ocak tarihinden itibaren komisyon tarafından 350 Ykr olması yönünde karar alınmasının ardından, Fırıncılar Odası tarafından yeni fiyata tepki gösterildi. Bir araya gelen fırıncı esnafı yaptıkları basın açıklamasında Adıyaman'da ekmek fiyatlarının düşük olduğunu ve ekmeğin 400 Ykr altında satılması halinde zarar edeceklerini ifade ettiler. Fırıncılar Odası Başkanı Veysi Ekinci, ekmeğe zam yapmak için 11 ay önce müracaatta bulunduklarını fakat müracaatlarının reddedildiğini dile getirerek, şunları söyledi:


"Ekmeği halkımızın sofrasına getirmek için gerekli olan ana malzeme ve ara malzemelere aşırı fiyatta zam yapıldı. Un fiyatlarından, odun fiyatına kadar her şey zamlandı. Fakat biz ekmeğe zam yapamadık. 11 ay önce Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na ekmeğin fiyatının 400 Ykr olması yönünde teklif götürdük fakat ekmeğe hala zam yapılmadı. Valilik, belediye, esnaf temsilcilerinden oluşan komisyon ekmeği 350 Ykr olarak belirledi fakat bu fiyat bizim zarar etmemize neden olacak. Şuan zaten zarardayız. Eğer isteğimiz kabul edilmezse iş yavaşlatma eylemi yapacağız."

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 12:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet gülten IP: 85.105.63.xxx Tarih : 3.04.2008 19:11:47

fırıncılar odası başkanına katılıyorum neden en ucuz ekmek adıyamanda satlıyor ben fırıncı olarak sahibsiz oldugumuza inanıyorum.acil bir sahibe ihtiyacımız var