1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

El feneri ile aydınlanıyorlar

Adıyaman Karapınar mahalle sakinleri Göksu Edaş Müdürlüğü’nden aydınlatma direği talebinde bulunmalarına rağmen, aydınlatma direği takılmayınca geceleri el feneri ile sokakta dolaşıyor.

Karapınar Mahallesi Hısnı Mansur Caddesi’ne aydınlatma direği takılmayınca, mahalle sakinleri, duruma tepki gösteriyor. Mahallede bulunan bazı aydınlatma lambalarının gündüzleri fuzuli yandığını belirten mahalle sakinleri, ihtiyaç duyulan caddelere aydınlatma lambaları istiyor. Gündüz yanan aydınlatma lambalarının kendilerine bir fayda sağlamadığını belirten Karapınar Mahalle Muhtarı Hamit Gürsu, "Gece sokak lambalarımız yanmıyor. Gündüzleri yanıyor. Ben dilekçe ile Göksu Edaş ekiplerine başvuruda bulundum. Bu ışıklar gündüz boşu boşuna yanıyor. Mahallede gündüzleri boşa yanan ışık sayısı 32 adettir. Gün boyu boşa yanan ışıkların faturası bizlerden kesiliyor" diye konuştu.
Gece yanması gereken bazı aydınlatma lambalarının yanmadığını dile getiren Karapınar Mahallesi sakinlerinden Gazi Coşkun, "Gündüz sokak lambalarının yanmasına gerek yok. Bunların gece yanması gerekir. Bu lambalar sokak ve caddelerin aydınlanması için takılmıştır, gündüzleri fuzuli yanan bu lambalarına yerine Karapınar Mahallesi’nde aydınlanma lambası bulunmayan cadde ve sokaklara aydınlanma lambaları dikmelerini istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Göksu Edaş Müdürü Mehmet Yaşar ise, gündüz yanan elektrik direklerinin sisteminde bir arıza oluştuğunu, bu arızanın ekipleri tarafından düzeltileceğinin belirterek, " Aydınlatma lambalarında ışığa duyarlı bir sistemimiz var. Bunun arıza yapması sonucu gündüzleri bu ışıklar yanabilir. Bu arızayla ilgili olarak bana herhangi bir konu intikal etmiş değil. Karapınar Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllar içerisinde seminerler verdik. Bu mahallede çok sayıda lamba kırılıyor. Mahalle sakinlerinin bu konuya biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?