1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Elektrik sayaçları dışarı çıkıyor

Göksu EDAŞ Adıyaman Müessese Müdürlüğü ekipleri, elektrik hatlarını yer altına aldığı bölgelerde elektrik sayaçlarını ev ve işyerlerinin dışına çıkartıyor.

Doğu ve Güneydoğu illerinde kaçak elektrik kullanımının en düşük olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla birlikte, elektrik sayaçları da ev ve işyerlerinin dışına çıkartılıyor.

Elektrik panolarının maliyeti vatandaşın faturasına yansıyacağı için vatandaşlar sayaçların dışarı çıkarılmasını tepki gösterirken, Göksu EDAŞ yetkilileri mevzuat gereği bunu yapmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Vatandaşlar, sayaçların dışarıda olması nedeniyle sayaçlara dışardan müdahale olabileceğini belirterek, sayaçların mührünün kırılması halinde sayaç sahibine ceza kesileceği için sayaç sahiplerinin bu durumdan zarar göreceğini söylediler.

Göksu EDAŞ Müessese Müdürü Mehmet Yaşar ise, Adıyaman genelinde sayaçların dışarı alınması noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Adıyaman kent merkezinde elektrik hatlarını yer altına aldığımız bölgelerde sayaçları dışarı alıyoruz. Adıyaman genelinin yüzde 60'ın da bu çalışmayı tamamladık. Kahta ilçesinin tamamı, Gerger, Sincik, Samsat ilçesinin bir kısmında sayaçlar dışarı alındı. Besni ve Gölbaşı ilçesinde kısmen aldığımız yerler var. Önümüzdeki dönemlerde sayaçların tamamını dışarı almış olacağız. Hem kaçak kullanım oranını düşürmek, hem vatandaşı rahatsız etmeden sayaçların okunmasını sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yürütüyoruz. Ayrıca sayaç okuyucularımız ev ve işyerinin kapalı olmasından dolayı sayaçları okumakta sıkıntı çekiyordu sayaçlar dışarı alındığı için artık böyle bir sıkıntı yaşanmayacak” dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?