1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Emek ve Demokrasi platformu bir arada

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu, basın açıklaması yaparak Filistin'de yaşanan vahşete sessiz kalınmamasını dile getirdi.
İçerisinde birçok siyasi parti, sivil toplum örgütünün bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Demokrasi Parkı önünde İsrail'i protesto etmek ve Filistin'e destek olmak için basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasını platform adına Hanifi Altunok yaptı. Altunok, İsrail'in emperyalizmin Ortadoğu maşası olduğunu ve Filistin halkına karşı büyük bir imha planı yürütüldüğünü kaydederek, "Bugün Filistin halkı üzerinden geliştirilen savaş, ABD öncülüğünde geliştirilen, emperyalizmin Büyük Ortadoğu Projesinden başka bir şey değildir. Ortadoğu halklarının, barış içersinde kardeşçe yaşam imkanı varken, bu gün Irak, İran, Afganistan ve Filistin'de yaşanan savaş ve çatışmalar, ABD ve yandaşlarının Ortadoğu'yu kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmelerinin bir sonucudur" dedi.
İsrail'in Filistin'e uyguladığı katliamı kınadıklarını açıklayan Altunok, "İsrail'in mazlum Filistin halkına karşı yürüttüğü katliamı nefretle kınıyor ve Filistin halkıyla her zaman dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz. Ancak ülkemizdeki İsrail'i kınama gösterilerinde halklar ve dinler arası çatışmalara götürecek yaklaşımlardan uzak olması gerektiğini de vurguluyoruz" şeklinde konuştu.
İsrail aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasının ardından, grup daha sonra beş dakika oturma eylemi yaptı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 16:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?