1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Emekli maaşını Filistin'e bağışladı

Adıyaman'da bir vatandaş, emekli maaşı olan 600 TL'yi İsrail'in saldırdığı Filistin halkına bağışladı.

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırı Adıyamanlılar tarafından da kınanırken, Filistin'e yardım götürmek için seferber olan Türk Kızılayı'na destek olmak isteyen 66 yaşındaki Musa Demir, 600 TL olan emekli maaşını Filistin'deki Müslümarlara bağışladı. Ziraat Bankası Adıyaman şubesi aracılığıyla Türk Kızılayı'nın hesabına emekli maaşını yatıran Demir, eğer ihtiyaç duyulursa kendisine ait olan 2 katlı evini satmaya hazır olduğunu söyledi.
Adıyaman'ın Kömür beldesi Olgunlar köyünde ikamet eden ve tek geliri emekli maaşı olan Demir, bu yardımı Allah rızası için yaptığını söyledi. Gazetecilerin "emekli maaşınızın hepsini bağışladınız bu ay nasıl geçineceksiniz?" sorusu üzerine Demir, "Aldığım maaşı Filistinli kardeşlerime yardım olsun ve yaralarını biraz olsun sarmak için bağışlıyorum. Aylığımdan herhangi bir kesinti yapmadık. Aylığımın tamamını bağışlıyorum. Cenabı Allah büyüktür. Ben geçinirim inşallah. Bizim evimizde bulgur bitmişti. Maaşı bağışlayacağım için bu parayı harcamadım. Ve gidip oğlumdan biraz ödünç bulgur aldım. Bu parayı yatırırsam bire bin geleceğine inanıyorum. İnancımız budur. Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmak için seferber olmaya hazırız. Gerekirse iki kat evim var onu da satarım. Üzerimdeki paltoyu bile satmaya hazırım. Bütün Müslüman kardeşlerimizin Filistin'e yardım etmelerini istiyorum. Birlik olursak bunların hiçbiri başımıza gelmez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:55:13
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 00:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Ercan IP: 88.232.208.xxx Tarih : 6.01.2009 22:53:18

s.a ben adıyamanlıym ama 9 yıldır şanlıurfada yaşıyorum!! emekli maaşının hepsinin bağışlayan bu iyi kalpli örnek insana teşekkür etmek istiyorum!! lütfen herkes duyarlı olsun! onlarda bizim kardeşlerimiz..( filistine yardım için 5560'a boş mesaj gönderin)filistindeki kardeşlerimize 5 ytl katkıda bulunun!!