3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Emekli öğretmenden protesto

Emekli öğretmen Züleyha Önder, emekli olmaya zorlandığını ve kendisine psikolojik baskı yapıldığını belirterek, görevi süresince aldığı başarı belgelerini iade edeceğini açıkladı.
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Eğitim-Sen binasında bir basın açıklaması yapan emekli öğretmen Züleyha Önder, 20 yıllık öğretmenlik süresince, tecrübesinin ve performansının en yüksek olduğu bir dönemde emekliliğini istemek zorunda kaldığını söyledi.

 2004 Ağustos ayı içersinde emekli olan Züleyha Önder, görev süresince birçok başarılı işlere imza attığını ve bunun için kendisine Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarı belgeleri verildiğini kaydetti. Müdür vekilliğini yaptığı Zübeyde Hanım Anaokulu’nda asil müdürlüğe başvurduğunu belirten emekli öğretmen Züleyha Önder, başvuran ve şartları uyan tek kişi olmasına rağmen yanlı ve objektif olmayan bir puanlama ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Yönetici bilgilendirme formunu doldurduğunu kaydeden Züleyha Önder, "Puanlamada, yöneticisi olduğum okula başvurduğum için 6 puan verilmesi gerekirken bu puanım verilmemiş. Ayrıca, zorunlu hizmet bölgesinde çalıştığım için puan verilmesi gerekirken puan verilmemiştir. Bölüm ve atölye şefliği yaptığım süre, göz ardı edilmiş ve hiç puan verilmemiştir. Müdür vekilliği yaptığım süre 5 yıl olduğu için 5 puan verilmesi gerekirken bana sadece 2 puanı reva görmüşlerdir. İktidarın üretici, çağdaş ve beyinleri bıktıran tutumunu ve yoğun kadro anlayışını kınıyorum" dedi.

Mesleği süresince kendisine verilen başarı belgelerinin bir anlam ifade etmediğine dikkat çeken Önder, "Mesleğimdeki başarılarım nedeniyle tarafıma verilen başarı belgelerinin hiç bir işe yaramadığının bilincine vararak, verilen bu belgeleri Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Adıyaman Valiliği’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iade edilmek üzere bugün postaya vereceğim" diye konuştu.

adıyaman
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:53:52
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?