7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Emine Emre mezarı başında anıldı

HAYIRSEVER EMİNE EMRE, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na 209 dönüm arazi bağışlayan Emine Emre, Besni ilçesinde mezarı başında anıldı.

TSK Güçlendirme Vakfı Besni fahri tanıtım kurulu, Kutluca Köyü Karnaçık Mezrasında bulunan 209 dönümlük arazisini vakfa bağışlayan, 2002 yılında 77 yaşında vefat eden Emine Emre'yi ölüm yıldönümünde mezarı başında andı. Emre'nin TSK Güçlendirme Vakfına bağışladığı 209 dönümlük arsanın şuan ki değerinin 800 Bin TL olduğu öğrenildi.

Emre'nin mezarı başında gerçekleşen anma programına, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mevlüt Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zülfügar Emre, TSK Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kurulu ve Kızılay İlçe Başkanı Ali Erdoğan, Besni İlçe Müftüsü Musa Çiftçi ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Öncel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TSK Güçlendirme Vakfı Besni Fahri Tanıtım Kurulu ve Kızılay İlçe Başkanı Ali Erdoğan, amaçlarının 8 yıl önce vefat eden merhume Emine Emre'yi ölüm yıl dönümünde kabri başında dualarla anmak olduğunu belirtti. Erdoğan,"Emine Emre tarafından vakfımıza bağışlanan 209 dönümlük arazi büyük önem arz etmektedir. Vakfımıza böyle bir katkı sağladığı için merhumeyi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun" dedi.

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Allah Emine Emre gibi büyüklerimizi bu dünyadan gittikten sonrada başımızdan eksik etmesin. Çünkü hala hayırları devam ediyor. Bu vakfa yaptığı yardım ile Emine Hanım gelecek nesillerin en büyük mirası olmuştur. Buna sahip çıkacak olan bizleriz. Anma programını düzenledikleri için vakfımız temsilcisine ve heyetine çok teşekkür ediyorum. Hayırlar bir toplumun geleceğinin en büyük geçmişin belgeleridir, geleceğinin de garantisidir. Bu hayırlar insanları ve toplumları ölümsüz kılar. Emine Emre'nin mekanı cennet, ruhu şad olsun."

Demirkale'nin konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe Müftüsü Musa Çiftçi tarafından dualar okundu.

HAYIRSEVER EMİNE EMRE, MEZARI BAŞINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:15:13
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 12:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?