1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Emine için seferberlik

Adıyaman'ın Besni ilçesi Çakırhüyük Beldesinde yaşayan ve ailesinin maddi sıkıntılarından dolayı okula gidemeyen Emine Çoban, Çakırhöyük Belediyesi, Besni Kaymakamlığı ve hayırsever işadamlarının yardımları sonucu eğitimine başladı.

Adıyaman'ın Besni ilçesi Çakırhöyük Beldesinde yaşayan ve maddi durumları iyi olmadığı için kızlarını okutamayan Çoban ailesine, Kaymakam Hulusi Şahin, Çakırhüyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir, İşadamı Yılmaz Yığılı ve belde esnaflarından Mehmet Yıldırım yardım eli uzattı.

Kısa bir süre önce Gaziantep ilinden Çakırhüyük Beldesine göç eden Çoban ailesi, 8, 9 ve 11 yaşlarındaki 3 çocuğunu maddi sıkıntılar nedeniyle okutamadı. Ailenin içinde bulunduğu durumu öğrenen Çakırhöyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir, aileye yardım eli uzatarak, 11 yaşındaki Emine Çoban'ın okula gidebilmesi için işlemleri başlattı.

Kaymakam Hulusi Şahin, İşadamı Mehmet Yıldırım ve Yılmaz Yığılı ile de görüşen Özdemir, aileye yardımlar konusunda çalışmalar yaptı. Konu ile ilgili olarak Çakırhöyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir, ailenin maddi durumunun olmadığını ve çocuklarını okutamadığını öğrenince öncelikli olarak Emine'nin okula kaydını yaptırdıklarını belirtti.

Emine'ye eğitim konusunda her türlü yardımların sağlandığını kaydeden Özdemir, Emine'nin iki kardeşinin de okula gittiğini, aileye yardım yapmak isteyenlerin Çakırhöyük Belediyesi'ne başvurabileceklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 11:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?