2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Emniyet Müdürü öğrencilerle buluştu

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Öteleş'in davetlisi olarak okul öğrencileri ve velileriyle bir araya geldi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda öğrencilerin okuldan kopmamaları için velilerin ve öğrencilerin yapması gerekenleri anlattı.

Velilerle ve öğrencilerle ayrı ayrı sınıflarda konuşan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, velilere bilinçli anne ve baba olmanın yöntemlerini anlattı. Velilerin çocuklarının arkadaşlarını iyi tanımaları gerektiğini belirten Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kötü arkadaşlıkların nelere sebep olabileceğine açıklık getirerek, çocukların kendilerine zarar gelecek arkadaşlara karşı uyarılması gerektiğinin altını çizdi.

Okul, öğrenci ve veli ilişkisinin önemini anlatan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, özellikle öğrenci velilerin iç içe olmalarını istedi. En değerli varlığın insan olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Sağlam, "Çocukların annesi, babası değil de çocuğunuzla arkadaş olun. Onların yaptığı hataları şiddetle değil, konuşarak çözün. Çocukları kendinizden uzaklaştırmayın. Çocuklarınız sizi örnek aldıklarını unutmayın. Aile bireylerinin eğitime yönelik yaptıkları veya yapacakları çalışmalar, çocukların eğitimini direk etkileyecektir. Örneğin anne veya baba akşamları televizyon izlemek yerine kitap okursa, çocuklarda bunu örnek olarak kitap okumaya teşvik olacaklardır. Her şeyden önce çocuklara öz güven aşılamak lazım. Bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olduğunu unutmayın. Başarıya ulaşmak için engellerin aşılması gerekmektedir. Başarıya giden yolda sıkıntılarla karşıla bilinir. Fakat bu sıkıntılar başarılarınıza engel olmasın" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a, Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Öteleş tarafından söyleşide bulunduğu için teşekkür belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 22:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?