6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Emniyette bilişim ve okuma odası

ÇOCUK BİLİŞİM VE OKUMA ODASI AÇILDI

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü binasında Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan proje ile Çocuk Bilişim ve Okuma Odası açıldı.

Emniyet Müdürlüğü binasının giriş bölümünde yapılan Çocuk Bilişim ve Okuma Odası düzenlenen tören ile açıldı.

Açılışa Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, SODES Projelerinden sorumlu Vali Yardımcısı Aydın Börü, daire müdürleri ve çocuklar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Çocuk Bilişim ve Okuma Odası gezildi.

Vali Ramazan Sodan, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin 30 bin TL olduğunu belirterek, "İl merkezinde yaklaşık bin çocuğun 12 aylık süreç içerisinde rahat ve güvenli bir ortamda zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri yoluyla kütüphanedeki bilgisayar ortamından ve kitaplardan faydalanmaları sağlanarak, eğitimlerine katkı sağlayacak" dedi.

Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, bu proje ile il merkezinde korunma ihtiyacı olan, sokakta çalışan, suça sürüklenen ve eğitim öğretim kurumlarında risk grubunda bulunan yaklaşık bin çocuğa yönelik bu ortamın hazırlandığını söyledi.

Bilici, "Polis halk kaynaşması, dayanışma bilinicinin artırılması çocukların suça bulaşmalarını engellemeleri amacıyla hayata geçirilen bu proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan kütüphanenin fiziki kapasitesinin yenilenerek, 11 adet bilgisayar, 2 adet yazıcı ve 500 adet kitap takviyesi ile bilişim teknolojisi destekli okuma odasının oluşturuldu" şeklinde konuştu.

ÇOCUK BİLİŞİM VE OKUMA ODASI AÇILDI
ÇOCUK BİLİŞİM VE OKUMA ODASI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 17:56:04
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 23:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?