6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Emniyette büyük yenilik

ADIYAMAN EMNİYETİ'NDE BÜYÜK YENİLİK

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Vücut izi geliştirme laboratuarı' dünyanın en üst düzey laboratuarında yapılan parmak izi ve avuç içi delilleriyle ilgili tüm işlemler yapabilecek.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü kendisini yenileyerek, vücut izi geliştirme laboratuarı kurarken, nezarethanesini standartlara uygun hale getirdi. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, 1. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Habip Atasoy ve emniyetten üst düzey yetkililer Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan yenilikleri yerinde inceledi.

Vali Ramazan Sodan ve beraberindekiler ilk olarak nezarethaneyi gezdi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan nezarethane standartlarına uygun olmayan ve toplam 6 nezaret ve müştemilatı ile hizmet vermekte iken, yeni yapılan düzenleme ile 6 adet bay, 3 adet bayan olmak üzere toplam 9 adet 18 kişi kapasiteli, her biri 8.5 metrekare büyüklüğünde yapıldı. Nezarethane Büro Amirliği hizmet birimleri, 16 adet kamera ile kontrol edilen nöbetçi memur odası, avukat görüşme odası, teşhis odası, ses ve

görüntü sistemi bulunan mülakat ve ifade alma odası, bay-bayan duş ve wc olarak tasarlandığı bildirildi

Heyet daha sonra son sistem teknolojik imkanlarla kurulan Vücut İzi Geliştirme Laboratuarı gezildi. Vali Ramazan Sodan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Adıyaman'da meydana gelen olaylarda üzerinde parmak izi araştırması yapılamayan materyaller incelenmek üzere daha önceden Kahramanmaraş iline gönderilirken, bundan sonra bu işlemler Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde yapılacak.

Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, delillerin Kahramanmaraş illerine gönderilmesinin işlemlerin gecikmesine ve delillerin bozulmasına neden olduğunu belirterek, "Daha sağlıklı ve hızlı delil araştırması yapmak, soruşturmacı ve adli birimlerin ihtiyaçlarını zamanında karşılayabilmek ve faili meçhul olayları en aza indirebilmek için Vücut İzi Geliştirme Laboratuarı kuruldu" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, yapılan yeniliklerle birlikte hizmet kalitesinin arttığını ve işlemlerin daha seri olacağını belirterek, yapılan yeniliklerin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

ADIYAMAN EMNİYETİ'NDE BÜYÜK YENİLİK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:55:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?