6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Emniyetten bayram uyarısı

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları asayiş ve trafik konularında uyardı.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, bayram öncesi ve bayram sonrası gerekli tedbirleri aldıklarını fakat, bayram süresince aksiliklerin ortaya çıkmaması için vatandaşlarında dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. Mustafa Sağlam yaptığı açıklamada, asayiş ve trafik konularında vatandaşların dikkatli olması gereken konuların altını çizerek, "Bayram alışverişi esnasında dolandırıcılık, yankesicilik, cepçilik ve kapkaççılık olaylarına karşı son derece dikkatli ve duyarlı olunması, bayram alışverişlerinde kalpazanların ortaya çıkması nedeniyle alışveriş yaparken sahte para olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.Tatile çıkan vatandaşlarımızın bu durumu mutlaka komşusuna bildirmesi ve komşusunu hırsızlık, yangın ve su baskınlarına karşı duyarlı hale getirmesi, geceleri evin bir odasının ışığının açık bırakılması, kapı önünde bir çift terlik veya ayakkabı bulundurması caydırıcı olabilir. Bina girişlerinde posta kutusu varsa tatile çıkacakların mutlaka posta kutularını boşaltmaları, ayrıca tatile çıktıktan sonrada posta kutularını komşularına boşalttırmaları gerekir. Balkon kapı ve pencerelerinin kilitlemeleri ve en son kontrolü yaptıktan sonra evden ayrılmaları, para ve değerli eşyalarını evde ve açıkta bırakmamaları, tatildeyken de değerli eşyalarını oto içerisinde görünür bir şekilde bırakmamaları kendi yararlarına olacaktır" dedi.

Bayram süresince trafik kazalarının meydana gelmemesi içinde önerilerde bulunan Sağlam, "Bayram süresince şehirlerarası ve şehir içinde toplu taşıma araçları tercih edilmeli, alkollü, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, trafik yoğunluğunun yaşandığı bayramın ilk ve son günlerinde yola çıkmamaları, mevsim değişimi yaşadığımız şu günlerde araçlarını hava şartlarına uygun hale getirmeleri gerekiyor. Sürücülerin, hatalı sollama, aşırı hız yapmamaları ve emniyet kemeri takmaları, yayalarında trafik kurallarına uymaları kendi can ve mal güvenlikleri için gereklidir" şeklinde açıklamada bulundu

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?