1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

'En büyük asker bizim asker'

ASKER ADAYLARI BİRLİKLERİNE UĞURLANDI

Vatani görevlerini yapmak üzere 1989/4 tertip Adıyamanlı asker adayları, yakınları tarafından dualarla ve gözyaşlarıyla birliklerine uğurlandı.

Otogardan davullarla-zurnalarla çekilen halayların ardından uğurlanan asker adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi. Vatani görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren asker adayları, biz nöbetteyken 'Türk halkı rahat uyusun' mesajı verdiler. 'En büyük asker bizim asker' sloganlarıyla omuzlara alınan asker adaylarının vedalaşma anında duygulandıkları görüldü. Evlatlarını vatani görevini yapmak üzere yolcu eden bazı anneler, gözyaşlarına hakim olmadı.

Vatani görevini yapmak üzere Erzincan'a gittiğini söyleyen Şevket Özçelik, askerliğin Türk milleti için kutsal bir görev olduğunu hatırlatarak, gururlu olduğunu söyledi. Özçelik, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Askerlik her Türk evladının yapması gereken kutsal bir görev. Bende bu görevimi yerine getirecek olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Bu gün sevinçle, hüznü aynı anda yaşıyorum. Ailem ve arkadaşlarımdan kısa süreli de olsa ayrılacağım için üzgünüm ama vatani görevimi yapacağım içinde mutluyum. Mutluluğum, üzüntüme göre daha ağır basıyor. Bu vatan bize emanetken herkes gece yatağında rahat uyusun. Yatarken bizin nöbette olduğumuzu unutmasınlar. Vatan için her zaman, her yerde göreve hazırım."

ASKER ADAYLARI BİRLİKLERİNE UĞURLANDI
ASKER ADAYLARI BİRLİKLERİNE UĞURLANDI
ASKER ADAYLARI BİRLİKLERİNE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:12:00
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 23:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?