1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

En güzel okuyana plaket

100 Temel Eser Okuma yarışmasında bireysel ve okul olarak birinci olan Cengiz Topel İlköğretim Okulu yöneticileri ve öğrencilerine Eğitim Bir-Sen tarafından başarı plaketi verildi.

Bir ay önce Kayseri'de yapılan ve 66 ilden 561 okul ve 2 bin 48 öğrencinin katıldığı 100 Temel Eser Okuma yarışmasında Cengiz Topel İlköğretim Okulu, bireysel ve okul olarak birinciliği elde etti. Okulun bu başarıyı elde etmesinin ardından birçok kurum, okul idarecilerini ve öğrencilerini başarılarından dolayı kutladı.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ve yönetim kurulu üyeleri, Okul Müdürü Mahmut Balcı, Türkçe Öğretmeni Naci Özkan ve öğrencileri başarıdan dolayı kutladı. Gaffari İzci, Okul Müdürü Mahmut Balcı ve öğrenciler adına ise İbrahim Tursun'a plaket verdi.

Gaffari İzci, Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencilerinin çok güzel bir derece elde ettiğini ve imkan verilmesi halinde Adıyaman'daki öğrencilerin de büyük işler yapabileceğinin gösterildiğini belirtti. İzci, "Birçok özel ve tanınmış okulun girdiği yarışmadan hem bireysel hem de okul olarak birinci olmalarından dolayı okul yöneticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Fırsat verince nelerin yapılabileceğini bu okulumuz bize gösterdi. Yeter ki eğitime gönlümüzü verelim, yüreğimizi ortaya koyalım" dedi.

Okul Müdürü Mahmut Balcı ise kitap okumanın önemine işaret ederek, "Kitap okuma sevgisinin ve alışkanlığının bütün Türk toplumuna kazandırılması için bu tür yarışmaların düzenlenmesi ve sayısının gün geçtikçe arttırarak yurt çapına yayılmasını arzuluyoruz. Bütün kötülüklerin kaynağı cehalettir. Bunu ortadan kaldırmak ve kötülükleri yok etmenin tek çaresi insanların okumasıdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?