1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Enflasyon ve KPSS tepkisi

Haksen Adıyaman İl Temsilcisi Mahmut Babacan, enflasyondaki artış ve KPSS ile ilgili format değişikliğine tepki gösterdi.

Haksen Adıyaman İl Temsilcisi Mahmut Babacan, memura verilen zam ile tüketimi yapılan ürünlere gelen zammın arasındaki farkı ortaya koydu.

Babacan, "Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), Haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksinin -0.36 olarak açıklamasını hayretle karşılıyoruz. Böylece Ocak-Haziran 2008 dönemi için memura verilen yüzde 2'lik zam oranı Haziran sonu itibarıyla tutmayarak yüzde 6 olarak gerçekleşmiştir. Bu durum son altı ay içerisinde memurun tükettiği mallara yüzde 6 zam geldiği anlamına gelmektedir. TÜİK in verilerine göre 2008 yılı Haziran ayında endekste yer alan 454 maddeden; 90 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 261 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 103 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşmiştir. İlgili makamlar çalışanların reel kaybını görmezden gelerek bu rakamları evirip çevirip kendi hesaplarına getirmektedirler. Ancak evdeki hesap çarşıya uymamış bu zamlarla memurun alım gücü yüzde 20 oranında düşerek cebindeki para çoktan buharlaşmıştır. Enflasyon hedefine dayalı ücret zammı anlayışı terk edilmeli ve alt gelir grubundaki çalışanlara insanca yaşayabilme imkanı, sosyal devlet anlayışı içinde, biran önce sağlanmalıdır. Aksi takdirde sosyal bir patlamanın yaşanması içten bile değildir" dedi.

KPSS ile ilgilide açıklamalarda bulunan Babacan, KPSS'ye giren üniversite mezunlarının durumunun içler acısı olduğunu belirterek, "Her yıl değişen sınav formatı öğrencileri şaşkına çevirirken dershanelere ve özel kurslara harcanan paralar heba olmaktadır. Ne zorluklarla üniversiteyi bitiren gençlerimiz umutsuz bir şekilde bir meslek sahibi olmayı hayal etmektedirler. Haksen olarak, öğrencilerimizin daha ilköğretim seviyesinde çocukların ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmeleri, meslek liselerine gerekli önemin verilmesi ve üniversitelerde ülkemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak, meslek yüksek okullarına gerekli donanım ve işlevin sağlanarak arttırılması, ülkemiz için daha yararlı olacağı inancındayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 15:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert sanar IP: 88.229.191.xxx Tarih : 19.07.2008 14:21:14

bravo haksene hiçbir sendika bu kpss mağdurlarına değinmedi haksen dışında.ama bunlar memur olsaymışlar o zaman görebilirdik çünkü aidat kesilecekti.bu işler parayla oluyo...