6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Engelli çocuklara spor sahası

ENGELLİ ÇOCUKLARA OYUN ALANI VE SPOR SAHASI YAPILDI

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından hazırlanan SODES projeleri kapsamında 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ne oyun alanı ve spor sahası yapıldı.

80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ne, 'Özürlü Çocuklarımıza Oyun Alanı Oluşturalım' ve 'Özürlü Çocuklarımızı Müzikle Dinlendirelim' projeleri kapsamında çeşitli müzik aletleri, oyun alanları ve spor sahası yapıldı. Projelere TPAO, belediye ve çeşitli kişiler tarafından destek verildi.

Vali Ramazan Sodan, TPAO Bölge Müdürü Halil İbrahim Demir, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol ve Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş açılışa katıldı.

Açılışta konuşan 80. Yıl Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Yıldırım, 'Özürlü Çocuklarımızı Müzikle Dinlendirelim' projesi kapsamında bir çok müzik aleti alındığını ve proje bedelinin 10 bin TL olduğunu belirterek, 'Özürlü Çocuklarımıza Oyun Alanı Oluşturalım' projesi kapsamında oyun grupları ve çeşitli spor aletleri alındığını; bu projenin bedelinin ise 36 bin TL olduğunu söyledi.

Yıldırım, " Bu projelerimizle özürlü çocuklarımızın dil, bilişsel gelişimi, bedensel gelişimi, psiko-sosyal ve psiko-motor gelişimlerine katkı sunacaktır. İmkanlarımız olduğunda güzel hizmetlere imza attığımızı göstermiş olduk. Bundan sonrada özürlü çocuklarımıza daha iyi hizmet vermenin gayreti içersinde olacağız" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, SODES projeleri sayesinde bir çok kurumun güzel hizmetler yaptığını belirterek, özürlü çocuklara yapılan bu hizmetlerden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Vali Ramazan Sodan daha sonra mini halı sahanın açılış kurdelesini kesti. Vali Sodan, daha sonra engelli çocuklar arasında gerçekleştirilen halı saha futbol maçının başlama vuruşunu yaptı.

ENGELLİ ÇOCUKLARA OYUN ALANI VE SPOR SAHASI YAPILDI
ENGELLİ ÇOCUKLARA OYUN ALANI VE SPOR SAHASI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 17:22:01
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 17:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?