1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Engelli gencin yürek burkan dramı

Adıyaman'da 5 yıldır pencere demirine bağlı yaşayan Hikmet Alagöz, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.  Doğuştan bedensel ve zihinsel engelli olan gencin babası Zeynal Alagöz, oğlunu biran olsun yalnız bırakmıyor.

Yunus Emre Mahallesi'ndeki evlerinde yaşayan Alagöz ailesi, en küçük çocukları olan Hikmet'in her geçen gün gözlerinin önünde eriğini söyledi. 4 çocuk babası Zeynal Alagöz, oğlunun ipini çözdüğünde sağa sola saldırdığını ve eline geçirdiği her şeyi yediğini dile getirdi. Baba Alagöz, oğlunun bu durumundan kardeşlerinin ve annesinin psikolojik yönden olumsuz etkilendiğini belirtti. Emekli olduğunu geçmiş yıllarda geçimini kamyon şoförlüğüyle sürdürdüğünü belirten baba Alagöz, oğlunun yanından ayrılamadığı için çalışamadığını çocuğunun ise devlet yardımı aldığını açıklarken, kıt imkanlarla geçindiğini ve çocuğunun kalabileceği uygun bir odanın yapılmasını yardımseverlerden istedi.

Çocuğunun ihtiyacını karşıladığında elini ısırdığını sözlerine ekleyen Alagöz, başka çaresinin olmadığını ve oğlunun çevredekilere değil kendisine zararı olduğunu vurgulayarak, "Serbest bıraktığımızda etrafında ne varsa yiyor. Yakıyor ve yıkıyor. Bıraksam kışın sobayı devirir, evi yakar. Ondan dolayı bağlamak zorunda kalıyorum. Bazen gece serbest bırakıyorum ama ya ayakkabı yiyor ya da battaniye kemiriyor. Bakım ücreti veriliyor ama buda bez parasına yetiyor. Keşke benim imkanım olsa ona güzel bir oda yapsam. Annesi onun pisliğini görünce midesi bulanıyor. Engelliler ve özürlüler derneğiyle görüştük. 13-14 yaşına kadar zararı yoktu. 5 yıldır iple bağlıyoruz" dedi.

Oğlunu iple bağlamak istemediğini fakat mecbur kaldığını söyleyen Alagöz, oğlunun bağlandığı iple kendisini boğmasından korktuğunu bu nedenle başından biran olsun ayrılmadığını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?