1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Engelli öğrencilerden sergi

Adıyaman'da faaliyet gösteren resmi ve özel eğitim merkezi ile rehabilitasyon merkezi öğrencileri el işi ve resim sergisi açtı.

Güzel sanatlar galerisinde Vali Yardımcısı Aydın Börü, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Öztuncer, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık tarafından açılışı yapılan sergide birbirinden güzel resim ve el işi ürünler sergilendi.

Engelli öğrenciler tarafından rehabilitasyon ve eğitim merkezlerinde gördükleri derslerde ortaya çıkan resim ve el işi ürünler büyük ilgi gördü.

Serginin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Aydın Börü, engelli öğrencilerin geleceğe güvenle bakabilmeleri için bu tür sosyal etkinliklerin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu sergi engelli öğrencilerimizin serpilip yetişebilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için çok önemi var. Engelliler haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Engellilerimize sahip çıktığımızı bu tür etkinliklerle göstermemiz gerekiyor. Kaliteli ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için biz elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdulkerim Işık ise, engelli öğrencilerin bir yıllık emeğinin sergilendiğini dile getirerek, "Öğrencilerimizin nitelikli ve içerikli faaliyetler kapsamında resim ve el işi çalışmalarını sergiliyoruz. Resmi ve özel tüm kuruluşlar birlikte bu sergiyi açtı. İlimizde 9 tane özel eğitim merkezi olmak üzere 250 dolayında öğrenci, bini aşkın rehabilitasyon merkezi öğrencimizin bir yıllık emekleri sergileniyor. Bu çocuklarımız kendi ürünlerini toplumun beğenisine sunarak, toplumla paylaşmayı öğrendiler. Sosyal hayata dair öz bakıma dair eserler sergilendi" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 14:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?