1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Engelliler çiftetelli ile coştu

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' etkinlikleri çerçevesinde Türkiye ve yurt dışından çok sayıda engelli Adıyaman'da buluştu.
Etkinliklerde engelliler çiftetelli oyunu ile coştu.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün bu yıl 9.'su düzenlediği 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' etkinliği, 'Engellilerle Sevgi Yürüyüşü' ile başladı. Mimar Sinan Kültür Parkı önünden başlayan sevgi yürüyüşüne Türkiye'nin değişik illerinden gelen görme, ortopedik ve zihinsel engellilerin yanı sıra yurt dışından gelen engelliler de katıldı. 2430. Bölge Guvernörü Aziz Aydınalp, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Erdal Oranlı'nın katıldığı yürüyüşe birçok ilden çok sayıda engelli katıldı. Yürüyüş
Demokrasi Parkı'nda sona erdi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende engellilere tekerlekli sandalye ve beyaz baston dağıtımı yapılırken Çetinkaya Sanat Atölyesi'nden gelen ressamlar engelli insanlara katkı sağlamak için resim yaptı. Ressamlardan kalemi ve fırçayı alarak ebru sanatı ile resim yapan engelli bir genç kız herkesi şaşırttı. Genç kızın yaptığı resim alkış toplarken, resmin ressamlar tarafından sergileneceği öğrenildi. Rotary Kulüplerinin iyi şeyler yaptığına dikkat çeken 2430. Bölge Guvernörü Aziz Aydınalp," Bu proje tanımın broşüründe yazdığı gibi azmin zafarini göstermesi açısından çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımızı evin dışına çıkamaz bir toplum olma alışkanlığımızı aşmaya yöneliktir. Bir dahaki yıllarda yurt dışından katılım artacaktır" dedi.

Engellerin yürüyüşüne gençlerin katılmasının tesadüf olduğunu fakat gençlerle birlikte yürümekten mutluluk duyduğunu belirten Adıyaman Rotary Dönem Başkanı Erdal Oranlı,"Tesadüf 9 yıldır engeliler nemruta tırmanıyor programı kapsamında yapılan yürüyüşe gençlerde katıldı. Kulüp olarak 9 yıldır özürlülere hizmet veriyoruz. Kulübümüzün tek amacıda budur. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Türkiye'den ve Dünya ülkelerinden gelen engellileri yarın nemrut dağına çıkaracağız. Nemrut dağında gerçekleşecek olan bu
yürüyüş zaman zaman katır sırtında zaman zaman bizim sırtımızda gerçekleşecek" diye konuştu.
Türkiye Sakatlar Derneği tarafından Adıyaman'a Samsun'dan gönderilen bedensel engelli Murat Binici, etkinliklerin çok güzel geçtiğini ve Adıyaman'ı beğendiğini dile getirdi.

Bulgaristan'dan gelen sağır ve dilsiz Petyo Nikolaeva Grozdeda, Adıyaman'da çok güzel arkadaşlarla tanıştığını söyledi. Tercümanı aracılığı ile düşüncelerini dile getiren Grozdeda, Adıyaman'da arkadaşlarının arasında bulunmaktan mutlu olduğu kadar heyecanlı olduğunu belirterek," burada değişik yöresel oyunlar izledik. Buradaki insanların hiçbirinin diğerinden farkı yok. Arkadaşlarımın arasında bir kez daha bulunmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?