1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Engelliler günü için tören düzenlendi

Adıyaman'da 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri Valilik binası önünde yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında çelenk sunumları yapıldı. Çelenk sunumları sonrasında tören yapılan konuşmalarla noktalandı. Özürlü vatandaşların dünya özürlüler gününü kutlayan Vali Ramazan Sodan, engelli vatandaşların engel tanımadıklarının zaman zaman şahidi olduklarını belirterek, "Her insan bu gün sağlam, yarın özürlü hale gelebilir. Bu nedenle engelli vatandaşların engellerini kaldırarak, onların toplum içerisinde daha etkin bir şekilde yer almalarını sağlamamız gerekmektedir" dedi.

Engelli vatandaşların sorunlarını çözmek için mesai sarf ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, "Engelli vatandaşların sadece bugüne mahsus olarak gündemde tutulması, sadece bugün kamuoyunun dikkatlerinin çekilmesi, onların sorunlarının çözümü açısından elbette ki yeterli olmayacaktır" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün de,"Toplumsal yaşamın olduğu her yerde, toplumu meydana getiren bireyler hiç şüphesiz farklı özellikler taşırlar. Kişilerin özürleri doğuştan olabildiği gibi, yaşam içerisinde dış faktörlerin etkisi ile sonradan da olabilmektedir. Önemli olan birlikte el ele vererek önümüze çıkacak engelleri aşmaktır. Özürlü bireylerin rehabilitasyonu, meslek edinmeleri ve onların toplumun diğer bireyleri gibi üreten kişiler haline gelmelerini sağlamak devlet ve toplum olarak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 12:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?