1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Engelliler Nemrut'a tırmandı

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün bu yıl 7.'sini düzenlediği 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' programında, engelliler Mehmetçiğin sırtında zirveye çıktı.

Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Türkiye'nin birçok ilinden ve Bulgaristan'dan Adıyaman'a gelen yaklaşık 150 engelli, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından organize edilen etkinliğe Rotary Kulübü geçmiş dönem Guvernörü Aydın Pelin, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü 9. Dönem Başkanı Sadık Köroğlu ve 150'ye yakın görme, işitme ve ortopedik engelli katıldı. Etkinliğe Popstar yarışmasının engelli yarışmacısı Serkül Kan da katıldı.

Zirvenin 600 metre aşağısında bulunan kafeteryalar kısmına kadar minibüslerle gelen engelliler, hazır bekleyen Mehmetçiklerin sırtında zirveye doğru çıkmaya başladı. Bazı engelliler ise katır sırtında zirveye doğru ilerledi. Nemrut Dağı'nın zirvesine tüm zorluklara rağmen çıkmayı başaran engelliler, zirvede bulunan devasa heykellere hayran kaldı. Davul zurna eşliğinde halay çekilirken, görme engelliler heykelleri dokunarak inceledi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü 9. Dönem Başkanı Sadık Köroğlu, Nemrut Dağı zirvesine engelli vatandaşları bir kez daha çıkarmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek zirvede böyle bir buluşmayı gerçekleştirmekten daha güzel bir duygunun olmadığını dile getirdi.

Popstar yarışmasının engelli yarışmacısı Serkül Kan ise, "Normal insanların bile zorlanarak çıkabileceği dünyanın 8. harikası olan Nemrut Dağı'na kader arkadaşlarım ile birlikte çıkmaktan dolayı mutluluk duyuyorum" dedi.

Engelli vatandaşlar ise engellilerin engel tanımadığını ve istedikleri zaman engelleri aşabileceklerini gösterdiklerini ifade etti. Zirvedeki etkinliğin ardından engelli vatandaşlar yine Mehmetçiklerin omuzlarında zirveden indi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 18:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?