2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Engelliler yürüyüşü yapıldı

Adıyaman'da Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında 'Engelliler Yürüyüşü' yapıldı.

Mimar Sinan Kültür Parkı önünden başlayan yürüyüş, Adıyaman Valiliği önünde son buldu. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Durmuş, kurum amirleri, engelli dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında Valilik önünde yapılan çelenk koyma törenine Vali Halil Işık, Garnizon Komutanı Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Durmuş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Öztuncer, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Şenöz, Müftü Mehmet Emin Avcı, daire amirleri, engelli dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

SHÇEK'in düzenlediği törende engelli vatandaşların bütün etkinliklerine katıldığını ve daima yanlarında olacağını belirten Vali Halil Işık," Adıyaman, Türkiye genelinde en çok engelli insanı olan iller arasındadır. Engelli insanlarımızın sorunlarının çözüm noktaları konularında çok önemli işler yaptık. Bu sorunların çözüm yollarında kanunun görevli kıldığı bütün dernekler üzerine düşen görevi yapmalılar. Görev yaptığım süre içerisinde engelli dernekleri ile pek çok etkinlikler gerçekleştirdik. Gücümün nispetinde yardımlar sağladım. Kamusal alanda her zaman yanlarında oldum" şeklinde konuştu.

Tören alanına çelenk konulmasının ardından konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün ise kurum olarak engellilerin projelerine destek verdiklerini belirterek, ortak yürütülen bir çok projede önemli aşamalar kaydettiklerini dile getirdi.

Tören sonrasında engelli derneklerine üye bazı vatandaşlara akülü araba ve motorlu bisiklet hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?