5
Mayıs
2024
Pazar
ADIYAMAN

'Engelsiz yaşam projesi'

Adıyaman'da görme engelli özürlülerin temel hak ve hürriyetlerinden yararlanma düzeylerini evrensel normlar doğrultusunda geliştirilmesini sağlamak amacıyla 'Engelsiz Yaşam' projesi için uygulama toplantısı yapıldı.

Adıyaman Belediyesi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM), Halk Eğitim Merkezi, GAP Görmeyenler Derneği, Kalkınma Projeleri Akademisi Derneği (KAPRAD) ve Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren AB Proje Koordinasyon Merkezi (AR-GE)'nin ortaklaşa hazırladıkları Engelsiz Yaşam Projesi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Adıyaman Belediyesi Meclis toplantı salonunda düzenlenen ilk toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, SHÇEK İl Müdürü İsmail Akgün, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fevzi Bener, RAM Müdürü Abdulkerim Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, GAP Görmeyenler Derneği Başkanı Mehmet Tunç, KAPRAD adına Mahmut Öztuncer, AR-GE Sorumlusu Emin Yücekaya'nın yanı sıra belediye meclis üyeleri katıldı.

Görme engellilerin temel hak ve hürriyetlerinden yararlanma düzeylerinin evrensel normlar doğrultusunda geliştirilmesini sağlamak amacıyla başlatılan projede görme engellilerin fiziksel, eğitim ve tanıtım aşamalarından oluşan hizmetlerden faydalanabilmeleri amaçlanıyor. Projede, görme engellilerin daha rahat yaşamalarını sağlamak amacıyla yol ve kaldırımlara 400 dekoratif engel bariyeri, bol bol oyun alanının yapılması, baston eğitimi, Breyl Alfabesi'nin öğretilmesi, sesli kütüphane ile İngilizce ve bağlama kursu yapılacak hizmetler arasında yer alıyor.

Toplantıda bir konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, görme engelli insanlar için yapılacak çok hizmetlerin olduğunu belirterek, "Engelsiz bir yaşama hep beraber ulaşabilmek ve engellilere sahiplendiğimizi hissettirmek adına onlar için yapacak çok şey olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarımızla engelli insanlarımızın yaşadıkları soruna Adıyaman Belediye Başkanlığı olarak çözümler üretiyoruz. Bugün tanıtımı yapacağımız Engelsiz Yaşam Projesi sivil toplum kuruluşların güçlendirilmesi hibe programı çerçevesinde Engellilerin Toplumla Bütünleşmesi bileşeni kapsamında 75 bin Euro değerinde bir hibe projesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 18:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?