1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eşek sırtında su taşıyorlar

Gerger ilçesine bağlı bazı köylerde vatandaşlar eşek sırtında içme suyu taşıyor.

Gerger ilçesine bağlı Popar, Beybostan, Yağmurlu, Oymaklı ve Kesertaş köylüleri yıllardır devam eden içme suyu sıkıntılarını, bidonlarla eşek sırtında taşıyarak çözmeye çalışıyor. Köylülerin yardımları ve devlet birimlerinin çabalarına rağmen yeterli su kaynağı bulunmadığı için sorunun sürdüğünü belirten köylü vatandaşlar, Popar köyünde çeşme başında bir parmak kalınlığında akan su için uzun kuyruklar oluşturduklarını söylüyorlar. Vatandaşlar, köy çeşmelerinden hem içme hem de günlük su ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz saatlerce su sırasında bekleyerek at ve eşek sırtında evlerine su taşıdıklarını ifade ettiler.

Hayvanlarının da su ihtiyaçlarını aynı çeşmeden karşıladıklarını kaydeden Oymaklı Köyü Muhtarı Sait Selçuk, yıllardır su çilelerinin devam ettiğini belirterek, Oymaklı köyü ve mezraları olmak üzere Popar, Beybostan, Yağmurlu ve Kesertaş köylerinin büyük bir su sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

Köylü kadınlar ise en çok eziyeti kendilerinin çektiklerini, günlerinin büyük bölümünü su taşımakla geçirdiklerini belirterek, su sorunun bir an önce çözülmesi için devletten yardım beklediklerini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 18:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?