4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Esentepeliler su ve kanalizasyona kavuştu

Adıyaman’ın Esentepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, su ve kanalizasyon şebekesine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile Adıyaman’ın merkez mahallesi olan Esentepe Mahallesi’nin su ve kanalizasyon şebekesi, bugün yapılan törenle hizmete girdi. Açılış törenine Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve çok sayıda davetli katıldı. Kurban kesildiği törende konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, belediyenin hizmet politikasının kenar mahallelerden iç mahallelere doğru olduğunu belirterek, "Hizmetleri önce kenar mahallelere, daha sonra merkez mahallelere götürmeyi kendimize prensip edindik. Adıyaman’ın dışında bulunan Esentepe Mahallesi, Adıyaman’a yüksekten bakan güzel bir mahallemizdir. Önümüzdeki yıllarda Adıyaman’ın en güzel mahallesi olacak olan Esentepe Mahallesi, Adıyaman ve Atatürk Barajı’nı tepeden görüyor" dedi.

Adıyaman’ın tek kadın muhtarı olan Esentepe Mahalle muhtarı Emine Kendir ise, bugüne kadar hiç bir isteğinin geri çevrilmediğini belirterek, "33 mahalle içersinde tek bayan muhtar olmamdan dolayı kimse benim isteklerime olumsuz cevap vermedi. Mahallemizin kanalizasyon ve su şebekesi döşenmesini belediye başkanımıza ilettiğimde beni geri çevirmedi ve 2 ay içersinde hizmetleri ayağımıza getirdi" diye konuştu.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Mahalle Muhtarı Emine Kendir, birlikte su şebekesinin ana vanasını açtı.

Mahallenin su şebekesi, 4 bin metre boru ve 800 conta kullanarak 30 günde bitirildi. Kanalizasyon şebekesi ise 150 metre boru kullanılarak 45 günde bitirildi. Çalışmalar için Adıyaman Belediyesi’nin kaynaklarından 112 milyar 500 milyon harcandı.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 17:02:24
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?