1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Eskrim Şampiyonası start aldı

TÜRKİYE ESKRİM ŞAMPİYONASI START ALDI

'Minikler ve Süper Minikler' Eskrim Türkiye şampiyonası Adıyaman'da yoğun bir katılımla başladı. 2 gün süreceği öğrenilen şampiyonaya katılan 240 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Adıyaman'da ilk kez yapılan Eskrim Türkiye şampiyonasına ilgi beklenenin üzerinde oldu. Cumhuriyet Kapalı Spor salonunda yapılan Türkiye şampiyonasında kıyasıya yarışan sporculardan maç kaybedenler üzüntülerini, kazananlar ise sevinçlerini antrenörleri ve aileleriyle paylaştı.

Çocuklarına destek vermek amacıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden Adıyaman'a gelen aileler, çocuklarını böyle bir şampiyonada izleyebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Heyecanlı oldukları gözlerden kaçmayan minik sporcular ise derece yapmak hatta şampiyon olmak için Adıyaman'a geldiklerini ve bu hedefte mücadele edeceklerini belirttiler.

Eskrim sporuna her geçen ilginin arttığı Adıyaman'da böyle bir organizasyon yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Türkiye Eskrim Federasyon Başkan Yardımcısı Ahmet Duvan, eskrim sporunun özellikle çocuk gelişimine önemli katkılar sağladığını söyledi. Eskrim sporunun hızlı karar verme ve hareket etme yeteneğini geliştirdiğini kaydeden Duvan, bu sporun uzmanlar tarafından çocuklara önerildiğinin altını çizdi.

Eskrim kelimesinin Fransızcadan geldiğini belirten Duvan, Türkiye'nin eskrim sporuna yabancı olmadığını savunarak, eskrim sporuyla ilgili:"Eskrim branşı aslında Fransız kökenli bir branş. Eskrim ismini Fransızcadan alıyor ama bizim bildiğimiz kılıç sporu. Bu branş Türkiye'nin tarihine bakıldığında yabancı olmadığı bir branş ama biraz Fransız ekolüyle birlikte değişikliklere uğradığı için şu aşamada eskrim tam tanınmıyor. Bizde federasyon olarak eskrimi tanıtmaya çalışıyoruz. Eskrim hızla gelişmekte olan ve uluslar arası arenalarda dereceler yaptığımı bir branş. Geçtiğimiz ay içerisinde Antalya'da yaptığımız Eskrim Dünya Şampiyonası organizasyonu ile ülkemizin adını tüm dünyaya duyurmuştuk" ifadelerine yer verdi.

Adıyaman'da yapılan şampiyonaya beklenenin üzerinde bir ilginin olduğunu hatırlatan Duvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman'da ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor. Çok ciddi beklentilerimizin üzerinde bir katılım var. Diğer illerden gelen sporcularımız Adıyaman'ı ilk kez görmenin heyecanını yaşıyor. 240 sporcu Adıyaman'a bu şampiyona için geldi. Diğer illerde yaptığımız şampiyonlara oranla kalabalık bir katılım var. Buda bizi memnun etti. Adıyaman gerçekten güzel bir kent olduğu için bundan sonra maç verebileceğim bir şehir konumuna yerleşti. Adıyaman tam anlamıyla eskrim şehri olmuş durumda. Burada 8 pistte 240 sporcu yarışacak. Bu kategori yeni başlayanlar kategori olduğu için sporcularımız aynı zamanda müsabakaların nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Bu durum hem sporcularımızın için hem de Adıyaman için çok büyük bir tecrübe oluyor."

Kızını izlemek ve destek vermek amacıyla İzmir'den Adıyaman'a geldiğini açıklayan Özcan Dinçgil, kızının 3 yıldır bu spor ile uğraştığını kendisinin de her konuda kızına destek verdiğini söyledi. Bütün şampiyonalara baba-kız beraber katıldıklarını dile getiren baba Dinçgil, daha önce Bolu, Alanya ve Afyon'a gittiklerini ve kızının 2 kez dereceye girdiğini bu durumunda kendisini sevindirdiğini vurgulayarak, "Bu spor çok farklı bir spor ama çocuğumun pistte yarışmasını görmek daha heyecan verici durum. Biz veliler olarak müsabakalarda çocuklarımızdan daha çok heyecanlanıyoruz" dedi.

Ailelerden çocuklarını sosyal aktivitelere teşvik etmelerini isteyen Dinçgil, sosyal aktivitelerin çocukların Internet kafelere gitmelerinin ya da sokaklarda başıboş gezmelerinin önüne geçtiğini ve bu tür etkinliklerin çocuk gelişimine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Türkiye Şampiyonasına katılmak üzere İstanbul'dan Adıyaman'a gelen Özgün Ulutaş isimli anne, Denizhan adında ki oğlunun bir yıldır bu spor ile uğraştığını, ailece he zaman çocuklarının yanında olduklarını ileri sürdü. Bu tür etkinliklere katılarak hem Türkiye'yi gezdiklerini hem de çocuklarını aktivitelere teşvik ettiklerini kaydeden Ulutaş, oğlunu müsabakalarını heyecan için izlediğini belirterek," Daha önce oğlum Afyonda yapılan şampiyonaya katıldı. Katılımın az olması bize avantaj oldu ve oğlum Türkiye üçüncüsü oldu" diye espri yaptı.

TÜRKİYE ESKRİM ŞAMPİYONASI START ALDI
TÜRKİYE ESKRİM ŞAMPİYONASI START ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:44:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 18:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?