1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Esnaf tütün yasağına erken başladı

Adıyaman Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası tarafından 19 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek olan 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararları uygulamasına bazı esnaflar erken başladı.

Adıyaman'da bir lokanta işletmecisi 19 Temmuz tarihinde kapalı alanlarda sigara içilmemesini içeren 4207 sayılı kanunu bir ay öncesinden uygulamaya koydu.

İşyerinde sigara içirmeyen Dicle Lokantası ortaklarından Abuzer Güneş, yasağın daha önce işyerinde seyrek bir şekilde uygulandığını fakat 19 Haziran itibari ile tamamen başladığını açıkladı. İşyerindeki küllükleri topladığını söyleyen Güneş, sigara içmek isteyen müşterilerin dışarıda oturduğunu kaydetti.

Yasağın uygulamaya koyulduğu işyerinde bulunan 'Sigara İçilmez' levhasının üzerinde yer alan,"Burada tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaktır. Tüketenler hakkında idari para cezası uygulanacaktır" yazısı müşterilerin dikkati çekiyor. İşyerine gelen tiryakiler bu uygulamanın kendilerine sigarayı bıraktırabileceğine inandıklarını bildirdi.

Ayrıca, tütün ürünlerinin müşteri sayısını düşüreceğine inanan bazı esnaflar uygulamaya temkinli yaklaşırken, bazı esnaflar ise sağlığın paradan daha önemli olduğunu savundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?