6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Esnafa kefilsiz ipoteksiz kredi

Adıyaman şubesinin açılışını geçtiğimiz günlerde yapan Fortis ile Adıyaman Esnaf Odaları Birliği (AEOB) arasında cazip imkanlar içeren bir kredi sözleşmesi imzalandı.

Fortis ile AEOB arasında esnafa yönelik olarak 24 aya kadar vadeli, 40 bin YTL'ye kadar limiti olan, kefilsiz ve ipoteksiz; 100 bin YTL'ye kadar ipotek karşılığı kredi sözleşmesi imzalandı. AEOB Başkanı Mustafa Salman ile Fortis Bölge Müdürü İsmail Gökçel'in imzaladığı sözleşme törenine Fortis Adıyaman Şube Müdürü Davut Akgül ile esnaf katıldı. Esnaf odalarına üye olan herkesin faydalanacağı kredilerden 40 bin YTL'ye kadar limitli, 24 ay vadeli olanda kefil ve ipotek istenmeyeceği, 100 bin YTL'ye kadar olan yine 24 ay vadeli kredi taleplerinde ise teminat isteneceği açıklandı.

İmza töreninde bir açıklama yapan AEOB Başkanı Mustafa Salman, sözleşmenin esnafa istihdamı artırmaları açısından büyük bir avantaj sağlayacağını kaydederek, "Danimarka, Hollanda ve Belçika ülkelerinin ortak girişimiyle kurulan Fortis'in Adıyaman'a şube açmasını sevinçle karşıladık. Bölge müdürümüz ve şube müdürümüzün Adıyaman'da yapmış oldukları çalışma neticesinde ilimiz esnafı kefilsiz ve ipoteksiz 40 bin YTL'ye kadar kredi alabilecektir. Bu gibi bankaların Adıyaman'da çoğalması esnafımızın önünü açıyor. Bu sayede ortak girişimlerle ilimizde çok iş yapabilme şansı bulabiliriz. İmzalayacağımız protokol ilimize ve esnafımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Fortis Bölge Müdürü İsmail Gökçel ise Adıyaman'a açtıkları şubenin memnuniyeti içerisinde olduklarını ifade ederek, "Vereceğimiz kredilerle Adıyaman'daki istihdama ve ticarete çok büyük destek olacağımızı düşünüyoruz. Bugüne kadar özel bankalar tarafından yapılmamış bir uygulamaydı ve bunu Adıyaman'da başlatmaktan dolayı çok çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda AEOB Başkanı Mustafa Salman, Fortis Bölge Müdürü İsmail Gökçel'e Nemrut Dağı figüründen oluşan bir maket hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 16:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?