4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Esnafa sıkı takip

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü, Adıyaman’da gıda maddesi satan esnafı denetledi. Adıyaman Tarım Müdürlüğü Adıyaman’a bağlı ilçelerde denetim ekibi kurdu.

Tarım İl Müdürlüğü Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü’nden 4 ziraat mühendisi, 2 veteriner hekim, 2 gıda mühendisi, 4 çevre sağlık teknisyeni ve 1 yardımcı kontrolörün yer aldığı denetim ekibi ilk kez Adıyaman’da denetim yaptı. Tarım İl Müdürlüğü ekibi, Adıyaman merkez ve ilçelerde bulunan bin 500 gıda üretimi yapan satış yerlerini denetledi.

Adıyaman Tarım Müdürlüğü Koruma Kontrol Şube Müdürü Sırrı Yılmaz, 6 aylık bir hazırlık döneminin ardından denetimlere başladıklarını belirterek, "Gıda sektörünün halkın sağlığına zarar verecek durumlardan kaçınmaları için denetimlerimiz sürekli olacak. Yeni çıkan yasa ile denetim hakkının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na devredildiğini bildirmek için daha önceden esnafımızı dolaşarak bilgi verdik. Şimdi ise, daha önceden uyardığımız esnafımızın denetimi yaparak ve ilçe personelimizin gıdalar üzerinde dikkat etmesi gereken konuları anlatıyoruz. Kurduğumuz ekip 24 saat halkımıza hizmet edecek" dedi.

adıyaman
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 13:40:03
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?