7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

ESOB seçimleri ertelendi

ESOB SEÇİMLERİ ERTELENDİ

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin (ESOB) 1 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimleri 30 Mayıs'a ertelendi.

ESOB'un 4 yılda bir yapılan olağan genel kurul tarihi, Çelikhan Esnaf Sanatkarlar Odası'nın seçimlerinin iptal edilmesi nedeniyle değişti. Çelikhan Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın geçtiğimiz aylarda yapılan seçiminde hükümet komiserinin olmaması nedeniyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından seçimler iptal edildi.

Çelikhan'da seçimlerin iptal edilmesinin ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin seçimlerini de ileriki bir tarihe erteledi. ESOB Başkanı Mustafa Salman, 1 Mayıs'ta yapılacak olan fakat daha sonra ertelenen genel kurulun 30 Mayıs tarihinde yapılacağını belirterek, toplam 171 delegenin oy kullanacağını söyledi.

Salman, "1 Mayısta yapılacak seçimlere Çelikhan Esnaf Sanatkarlar Odası'ndan 7 delege katılamıyordu. Çelikhan'da seçimlerin yenilecek olmasından dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bizim seçimlerinde 30 Mayıs tarihine ertelenmesini uygun gördü. Daha önceden 164 delege oy kullanacakken, Çelikhan'ın da katılmasıyla oy kullanacak delege sayısı 171'e yükseldi" dedi.

Çelikhan Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na 3 kişiden oluşan kayyum atandığını ve orada ki seçimlerin sonuçlanmasına kadar kayyumun görev yapacağını kaydeden Salman, daha önceden iki adayın yarıştığı ilçede yeni adaylarında çıkabileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 15:58:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 17:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?