6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

ESOB seçimlerinde gerginlik

ADIYAMAN ESOB SEÇİMLERİNDE GERGİNLİK

Gergin başlayan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) genel kuruluna 'bina tapusu' ve 'makam arabası' damgasını vurdu.

ESOB konferans salonunda gerçekleşen ve iki adayın yarıştığı genel kurul, gergin bir ortamda başladı. Gerginliğin yaşanacağını tahmin eden polis ekipleri genel kurul öncesinden geniş güvenlik önlemi alarak, genel kurul salonuna delegeler dışında kimseyi bırakmadı.

Esnaf Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk'ün divan başkanlığını yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bütçe ve faaliyet raporunun okunmasının ardından, adaylar kendilerini açıkladı. Eski Başkan Mustafa Salman ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Taş, genel kurulda başkanlık için aday oldu. Başkan adaylarının kürsüde konuşmasıyla salonda gergin ortam oluştu. Konuşmalar karşılıklı restleşmelere dönüşünce, ortam bir anda gerildi. Konuşmalarda karşılıklı atışmalar 'hizmet binası' ve 'makam otomobili' üzerine yoğunlaştı.

Mustafa Salman konuşmasında yapılan hizmetlerden bahsederek, seçim sürecinde karşı tarafın farklı dedikodular ortaya attığını ve haklarında çeşitli gerçek olmayan şeyler söylendiğini dile getirdi. Hizmet binalarının tapusunun olmadığı yönünde iddialara değinen Salman, "Hizmet binamızın tapusunun olmadığı yalanına doğrusu çok üzüldük. O kadar emek harcayacaksınız ve ortaya bir eser bırakacaksınız ama ufku dar olanlar başka kulp bulamayınca 'tapusu yok' diyerek bizleri karalamaya çalışacaklar. Güneş

balçıkla sıvanmaz. Yok deyince hizmetler bir çırpıda yok olmaz" diyerek hizmet binasının tapusunu gösterdi.

Diğer aday Ahmet Taş ise, 4,5 yılda ESOB'un borç batağına sürüklendiğini ifade ederek, "4,5 yıllık süre zarfında Odalar Birliği'ne yeni kayıt olan, silinen ve vizesini yenileyen esnaftan toplanan yaklaşık 1 milyon 300 bin TL, konfederasyondan gelen 670 bin TL ve satılan mülkiyetten gelen 70 bin TL ile toplamda 2 milyon TL'nin üzerinde birliğin kasasına para girmiştir. Daha vahim olan piyasaya odanın ciddi manada borcunun olması ve utanç verici bir hadisedir. Esnafımızın parası ile alınmış olan makam aracı

9 bin TL'lik tamir borcu yüzünden Şanlıurfa'da rehin tutulmaktadır" dedi.

Ahmet Taş'ın ardından Mustafa Salman kendisi yeniden söz alarak, kürsüye çıktı. Kürsüde sertleşen konuşma üzerine Divan Başkanı Abuzer Aslantürk, ortamın gerilmemesi için ricada bulundu. Salman borçlarının olmadığını ve gelir-giderin okunmasıyla gerçeğin gün yüzüne çıkacağını belirterek, Taş'ın Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda 12 yıldan beri yöneticilik yaptığını ve bir çivi çakmadığını iddia etti.

Salman, oda yönetiminin 14 aydan beri maaş almadığını belirterek, Ahmet Taş'ın iddia ettiği makam arabasının rehinde olduğu yönündeki iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Salman seçim sürecinde makam arabasıyla dolaşmamak için arabayı depoya kapattığını söyledi.

Mustafa Salman'ın bu iddiaları karşısında Ahmet Taş ise, makam aracının Şanlıurfa'da özel bir şirkette rehin tutulduğunun altını çizerek, makam aracının buraya getirilmesi halinde adaylıktan çekileceğini vurguladı.

Daha sonra dilek temenniler bölümünde konuşan Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Nurettin Tolu ise , "14 aydır maaş alamadıklarını söylüyor arkadaşlarımız. Daha önceki dönemlerde niye aldınız? Para vardı aldınız. Şimdi para yok diye alamıyorsunuz. Önce de almayaydınız, göreydim sizi. Çıkın deyinki biz 4,5 yıl almayacağız diye söz verin" deyince Kasaplar Odası Başkanı Nuri Anaç, kürsüye kadar gelerek, 'Yalan söylüyorsun. Ben 20 senedir başkanım bir kuruş para almamışım. 10 Bin TL'ye yer aldın, sen

dedin ki ben 60 bin TL'ye yer almışım. Yalancı' dedi.

Ortamın daha da gerilmesi üzerine araya başkan adayları girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştılar.

Oylama başladı ve seçim devam ediyor.

ADIYAMAN ESOB SEÇİMLERİNDE GERGİNLİK
ADIYAMAN ESOB SEÇİMLERİNDE GERGİNLİK
ADIYAMAN ESOB SEÇİMLERİNDE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 17:19:00
Güncelleme :30 Mayıs 2010 Pazar 17:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?