6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

ESOB'da kayyum gerginliği

ADIYAMAN ESOB'DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

3 ay önce yapılan Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) kongresinin ardından mevcut başkan Mustafa Salman ve kongrede başkanlığa aday olan Ahmet Taş'ın itirazları ve kararlar dışında ki çalışmaları ESOB'da gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor.

Kongre sonrası üç kez karara itiraz eden başkan adayı Ahmet Taş'ın itirazlarına mevcut Başkan Mustafa Salman'da karşılık veriyor. Üçüncü kez iptal edilen ESOB seçimlerinde son alınan karara göre mevcut Başkan Mustafa Salman, 4 yıl daha görevinin başında olacak. Bir yandan itirazlar devam ederken diğer yandan kayyum gerginliği yaşanıyor.

Öte yandan, Pazar günü olmasına rağmen ESOB binasında gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun atadığı kayyumlarla birlikte gelen denetim görevlisi kapıyı çilingirle açtırarak, beraberindeki kayyum ve diğer şahıslarla birlikte esnaflara ait dosyaları incelerken, bilgisayarları açmaya çalıştılar. Oda binasında gelerek kapı kilitlerinin değiştirildiğini gören mevcut Başkan Mustafa Salman ve yönetimi, durumu polis ekiplerine bildirdi. Polislerle birlikte oda binasının zilini çalan oda başkanları, kapının açılmaması üzerine çilingirle kapıyı açtırdı. İçeriye polis ekipleriyle birlikte giren oda başkanları, denetim görevlisini, kayyumlar ve diğer şahıslarla karşılaştı. Mesai günü olmadığı için inceleme yapılamayacağını dile getiren Salman ve yönetimi ile kayyumlar arasında gerginlik yaşandı. Olası bir kavgayı oda binasında bulunan polis ekipleri engelledi.

Alınan son kararın bütün itirazları ve geçmiş kararların hükmünü ortadan kaldırdığını ifade eden Salman, kayyumlar ve yanında ki şahısların oda binasından ayrılmasını istedi. Salman'ın tepkisi üzerine kayyumlar ve diğer şahıslar alınan karar gereği oda binasını terk etti.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'ndan çıkan son kararda; Yüksek Seçim Kurulunun itiraz üzerine verdiği kararlar kesindir ibaresi yer alırken, Ahmet Taş'ın itiraz hakkının sona erdiği ileri sürüldü.

ADIYAMAN ESOB'DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:17:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?