6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Esrarengiz meyve nereden geldi?

Adıyaman'da duta benzeyen top büyüklüğündeki 650 gramlık esrarengiz meyvenin ne olduğu merak konusu oldu.

Adıyaman merkezde bir evin bahçesine dut ağacı olarak dikilen meyve ağacında büyüyen esrarengiz meyve, görenleri hayrete düşürüyor. Hindistan cevizi büyüklüğünde olan ve 650 gram gelen esrarengiz meyve, yapısı itibarıyla duta benziyor. Sıkıldığında içersinden süt çıkan meyvenin ne olduğunu aktarlar da anlayamadı. Normal bir duttan onlarca kat büyük ve ağır olan meyvenin, konunun uzmanı araştırmacılar tarafından incelenmesi bekleniyor. Bahçede yetişen ağacın yıllar önce dikildiğini fakat ilk kez bu yıl meyve verdiğini belirten mahalle sakinleri, meyvenin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmak istiyor.

Abuzer Ataman isimli vatandaş, meyvenin sütlü olduğunu, yapısının duta benzediğini belirterek, "Meyvenin iç yapısında dutun damarlarına benzer damarlar var. Ağaç da dut ağacına benziyor. Bu meyve bugüne kadar görülmemişse gerekli araştırmaların yapılarak insanlığın hizmetine sunulmasını istiyoruz. Belki de dut meyvesinin iklim şartlarının değişiminden, yaşamsal değerlerden, aşılamasından etkilenmiş hali olabilir" dedi.

Meyve ağacını diken kişinin vefat etmesinden dolayı tam bilgi sahibi olmadıklarını belirten mahalle sakini Abdullah Gürbüz ise yıllardan beri bu ağacın büyüdüğünü, kök olarak akasya ağacına fakat dallarının dut ağacına benzediğini belirtti.

Esrarengiz meyvenin sırrını öğrenmek için aktarlara götüren vatandaşlar, burada da bir netice alamadı. Esrarengiz meyveyi gören aktar Ercan Yetkin, her türlü sebze ve meyveyi tanıdığını fakat hayatında ilk kez bu meyveyi gördüğünü belirtti. Yetkin, "Böyle bir meyvenin karşıma çıkması beni gerçekten çok heyecanlandırdı. En azından bunun ne olduğunun yetkililer tarafından araştırılıp bulunması gerekir. İçerisinde hastalıklara faydalı olabilecek bir besin değeri olabilir. Bu meyvenin ne olduğunu ben de araştıracağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?