1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Etnografya Müzesi için defile

Adıyaman'ın Besni ilçesine Etnografya Müzesi kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Eski Besni yaşamını dramatize edecek, aynı zamanda Besni'nin tarihten gelen zengin halk kültürünü yaşatmak amacıyla oluşturulması düşünülen Etnografya Müzesi için defile düzenlendi.

Besni Kaymakamlığı, Besni'yi Kalkındırma, Kültürünü Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BESDER) ve Münire Sümer'den oluşan komite tarafından düzenlenen defile Besni Kız Meslek Lisesi salonunda gerçekleşti. Defileye Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Fahri Serter, BESDER Başkanı Mustafa Sucu, Münire Sümer, İlçe Emniyet Müdürü Koray Yalınkaya, kurum amirleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Besni'nin tarihine ait kıyafetler defilede Besnili kızlar tarafından sergilendi. Birbirinden şık kıyafetlerin sergilendiği defilede kızlar profesyonel mankenleri aratmadı. Defile açık arttırma ile devam etti. Açık arttırmaya sunulun vazo Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu tarafından 2 bin 500 TL'ye satın alındı. Defile, öğrencilerin sergilediği gösterilerden sonra sona erdi.

Kaymakam Hulusi Şahin, Besni ilçesinin tarihine, geçmişine sahip çıkan ve böyle etkinliklerde hep önlerde yer alan bir kent olduğunu belirterek, "Eski Besni yaşamının dramatize edecek ve halk kültürünü yaşatacak olan Etnografya Müzesi kurulması için gelir temin etmek üzere düzenlenen bu defileye katılmanızdan dolayı herkese teşekkür ederim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?