7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Evde sağlık hizmeti yaygınlaşıyor

EVDE SAĞLIK HİZMETİ BİRİMLERİ YAYGINLAŞIYOR

Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, evde sağlık hizmeti birimlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Taş yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın Evde Sağlık hizmetlerinin uygulama usul ve esasları hakkında yönergesi daha önce yayınlanmış olup, evde sağlık hizmetlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını hedeflemiştir. Bu çalışmalara öncülük eden ilimiz bu uygulamada hali hazırda 82. Yıl Devlet Hastanesi ve Kahta Devlet Hastanesi bünyesinde Evde Sağlık Birimi oluşturulmuş ve aktif olarak hizmet vermektedirler. Bu çerçevede ilimizdeki özellikle yatağa bağımlı bireylerin tespit edilerek bu grup hastalardan evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı bulunanlara öncelikle hizmet vermek, takip ve tedavilerini sağlamak amacıyla evde sağlık Hizmeti birimlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayacağız" dedi.

Önümüzdeki süreçte Adıyaman Devlet Hastanesi, Besni Devlet Hastanesi ve Gölbaşı Devlet Hastanesi bünyelerinde Evde Sağlık Hizmeti biriminin oluşturulacağını dile getiren Taş, "Bu hizmetin organizasyonunu İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Evde Sağlık Hizmeti koordinasyon Birimi tarafından yapılacaktır. Ayrıca toplum sağlığı Merkezlerimiz ve Aile Sağlığı Merkezlerimiz de bu süreçte aktif görev alacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 11:16:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 12:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?