1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Evdeki yılan panik yarattı

Adıyaman'da gece geç saatlerde bir evde görülen yılan, panik yaşattı.
Cumhuriyet Mahallesi üzerinde bulunan bir evin içerisinde görülen yılan, ev sahiplerinin kısa süre panik yaşamasına neden oldu.

Durumu Adıyaman Belediyesi'ne bağlı Beyaz Masa'yı arayarak bildiren ev sahipleri, evi boşaltarak sokağa çıktı. Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'nde görevli Kamber Duvarcı, eve girerek birkaç darbeyle yılanı etkisiz hale getirdi. Aldığı darbeler sonucu ölen yılan, belediye ekiplerince gömülmek üzere çöp aracıyla götürüldü.

Yaz aylarında evlerde sık sık görülen yılanlar nedeniyle belediyeye her gün ihbar geldiğini söyleyen Veteriner Müdürlüğü görevlisi Duvarcı, havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan yılan ve akreplerin vatandaşları tedirgin ettiğini kaydederek, "Havaların ısınmasıyla birlikte yılan ve akrep gördüklerini iddia eden ve belediye ekiplerine haber veren ailelerin sayısı hızla artıyor.

Son bir ay içerisinde onlarca kişiden yılan ve akrep ihbarı aldık. Gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Geçen yıl ilaçlama yapıyorduk fakat bu yıl ilaçlama yapamadık. Yılanların hangi eve girdiğini bilemiyoruz. Ancak ihbar üzerine gidip yılanları vuruyoruz. 20 yıldır aynı işi yapıyorum. Evlerinde yılan görenler Alo 153'ü arayarak ihbarda bulunabilirler" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?