6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Faaliyet raporu meclise sunuldu

2009 YILI FAALİYET RAPORU MECLİSE SUNULDU

Adıyaman İl Özel İdaresi'nin 2009 mali yılı çalışmalarını kapsayan İl Özel İdaresi Faaliyet raporu Vali Ramazan Sodan'ın açıklamaları ve İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Doğan'ın sunumuyla meclise anlatıldı.

Vali Ramazan Sodan'ın katıldığı ve İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan'ın yönettiği toplantının bugünkü oturumuna idare personelde katıldı. Toplantıda konuşan Vali Ramazan Sodan, İl Özel İdare'nin 2009 mali yılı bütçesi uygulamasında, özellikle israf ve gereksiz harcamalardan kaçınılarak, kamu yararına ve hizmetin gereklerinin göz önünde bulundurulduğunu vurguladı.

İl Özel İdare'nin yatırımları gerçekleştirme orununun yüzde 90,45 olduğunu ve bunun başarılı bir oran olduğunu kaydeden Vali Ramazan Sodan, merkezi idarenin ulaşamadığı en ücra yerleşim birimlerine daha bu gibi hizmetlerin en rasyonel şekilde ulaşmasına gayret edildiğini söyledi.

Sodan, "Hazırlanan faaliyet raporunda, 2009 yılında yürütülen yatırım hizmetleri ve önemli projelere ait mali bilgileri kapsamaktadır. 2009 yılı içersinde cari, transfer ve yatırım harcamaları olmak üzere toplam 79 milyon 72 bin 973 TL gerçekleşirken, vergi gelirleri, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, bağışlar ve yardımlar ile diğer gelirleri kapsamayan 85 milyon 166 bin 471 TL olarak gerçekleşmiştir. Yapılan hizmetlerin gerçekleşme oranı yüzde 90.45 olarak gerçekleşmesi, işlerin sağlıklı olarak takip edildiğinin göstergesidir. Köy yolları ve içme suyu konusunda önemli mesafeler alınmıştır" dedi.

Sodan, Tekel'in yerinin İl Özel İdareye verileceği yönünde milletvekillerine Maliye Bakanı'nın söz verdiğini belirterek, bunun müjdesini verdi.

Vali Ramazan Sodan'ın konuşmasının ardından İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Doğan'ın faaliyet raporunu sunum eşliğinde anlatmasıyla devam etti. Yapılan sunumun sonunda il genel meclis üyelerinden Mehmet Ali Alkuş, sunulan raporlarda istatistiki bazı hataların olduğunu ve yanlış ifade edildiğini söyledi.

Alkuş, rapor üzerine yaptığı eleştirilerin yapıcı olduğunu ve idareyi suçlamak maksadı taşımadığını vurguladı.

Celal Erkan'da, Mehmet Ali Alkuş'un açıklamalarını desteklediğini ve önemli konulara temas ettiğini ifade etti.

Meclis Başkanı Necmi Baykan, il genel meclis üyelerinin kendi bölgelerindeki insanların yaşam standartlarını yükseltmek ve çıtayı yükseltmek için çalıştığının altını çizerek, bu yönde yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi.

2009 YILI FAALİYET RAPORU MECLİSE SUNULDU
2009 YILI FAALİYET RAPORU MECLİSE SUNULDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:29:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 17:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?