1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Fakir çocuklar için kermes

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yetim ve fakir çocuklar yararına kermes düzenlendi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen kermeste, İHH tarafından Sudan'ın başkenti Darfur'da başlattığı Afrika Katarak Ameliyatı Projesi kapsamında gönüllü sağlık hizmeti veren Hemşire Nigar Alpay'a teşekkür belgesi verildi. Kermese, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, Göksu Edaş Müdürü Mehmet Yaşar ve çok sayıda kişi katıldı. Kermesin bir hafta süreceği belirtildi.

Giyim ve yiyeceklerin bulunduğu kermesin açılışında Mehmet Çelik tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kermesin sosyal boyutundan bahsederek, kermeslerin kendisine eski günleri anımsattığını vurguladı. Büyükaslan, "Bundan 35-40 yıl önce Adıyaman'a uluslar arası yardım kuruluşlarından gelecek yardımlar beklenirdi. Şimdi ise Allah'a şükür bu ülkenin veya başka ülkenin yardıma muhtaç insanlarına yardım ediyoruz. İHH dünyanın neresinde olursa olsun, yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu tür kermesler toplumumuzdaki yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştiriyor. İHH Adıyaman'da kermes üstüne kermes düzenleniyor. Bu da bizim birbirimize olan bağımızın göstergesidir" dedi.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan ise "Gün yetimlerimize bakma günüdür. Bu amaçla yardım kermesi düzenliyoruz.’ Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu kermesimize Adıyaman halkının gereken ilgi ve alakayı göstererek yetimlere sahip çıkacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.
Bir ay boyunca beş kişilik ekiple Sudan'a giden ve orada yaklaşık 600 ameliyata katılan Hemşire Nigar Alpay ise, iyi bir şeyler yapmak ve insani bir projeye destek vermek için bu projeye katıldığını belirterek, "Yardımseverlik duygularımı eyleme dönüştürmeme vesile olan İHH'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ailemden aldığım güç ve orada insanlara yardım etmekten dolayı çok mutluyum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?